MEMLEKETİ TRABZON'A UĞURLANDI
 
Şehit Komiser için  Van  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası  Helikopter Filo Komutanlığında tören düzenlendi. 
 
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk  bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Saygı duruşunda  bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu. 
 
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu  duanın ardından "tekbir"ler eşliğinde görev arkadaşlarının omzunda askeri uçağa  bırakılan şehit polis Çamur'un cenazesi, memleketi Trabzon'a gönderilmek üzere  Samsun'a uğurlandı. 
 
Törene katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehidin eşi Gökçen ile  kızları Ayşe Begüm, Zeynep Ala ve Elif Tuğçe Çumur'un yanına giderek acılı aileye  "başsağlığı" dileyip, teselli etti. 
 
Törene Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu,  Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali  Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kurum müdürleri, bazı sivil toplum  kuruluşu temsilcileri, meslektaşları ve askeri erkan katıldı. 

 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Öte yandan Şemdinli'de Başkomiser Ahmet Çamur'un şehit olduğu saldırının ardından çıkan çatışmada biri kadın 4 terörist öldürüldüğü öğrenildi.
 
İlçe girişinde iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen  terör örgütü mensuplarıyla olay yerine müdahale için gelen güvenlik güçleri  arasında çıkan ve 1 özel harekat polisinin şehit olduğu çatışmanın ardından  bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda, biri kadın 4 terörist öldürüldü. Bölgede operasyon sürüyor.
 
DÜN BİNGÖL'DEN DE ACI HABER GELDİ: 3 ŞEHİT
 
Dün Bingöl’den de acı haber verdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün 15.00 sularında Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar köyünde mevkisinde bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale amacıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat birliğine ait araçlarından birinin geçişi esnasında, önceden yola döşenmiş uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının infilak etti. Saldırıda astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik şehit düşerken 6 asker de yaralandı. 
 

61SAAT TV - CANLI YAYIN paylaşan: canli61saat
8 polisin şehit olduğu yer

 DHA’nın haberine göre saldırının gerçekleştiği yerde, PKK’lı teröristler 17 Eylül 2012’de Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne ait çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola tuzakladığı bombayı yine uzaktan kumanda ile infilak ettirmişti. Saldırıda sekiz polis memuru şehit olmuştu. Yetkililer, Bingöl- Karlıova arasındaki karayolunun 4 ayrı noktasının patlayıcı döşenmesi konusunda riskli olduğunu belirtti. Hacılar köyü mevkisinin de patlayıcı tuzaklanması konusunda ‘kırmızı nokta’ olarak işaretlendiğini ifade edildi.
 
  Şehit Dirik’in annesi Huma Dirik’in “Sabahtan bu yana içimde bir sıkıntı vardı. Ağzıma bir lokma ekmek koymadım. Meğer oğlum şehit olmuş” sözleri yürekleri dağlarken, Gürlek ise Osmaniye’nin verdiği 5. şehit oldu. bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl ve Hakkari valililerini arayarak çatışmalarla ilgili bilgi aldı. Davutoğlu’nun, valilere terörle mücadelenin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde tavizsiz sürdürülmesi talimatını verdiği belirtildi.