Baharın gelmesiyle birlikte Şırnak'taki Cudi Dağı'nda gizlendikleri sığınak ve mağaralardan çıkıp hareket halinde oldukları belirtilen teröristlere yönelik dün hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Cudi Dağı'nın, Silopi İlçesi kesimindeki Çağlayan ve Tuşimiya Vadisi'nin Dereli Mevkii'nde hareket halinde bir grup PKK'lı tespit edildi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp bombaladı.

 

6 POLİS ŞEHİT, 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Bölgeye Sikorsky helikopterlerle jandarma ve polisin Özel Harekat Timler indirilerek, Kobra helikopterlerin ateşinden kaçmaya çalışan PKK'lılar takibe alındı. Kalabalık PKK'lı grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Zaman zaman şiddetlenen çatışmanın dünkü bölümünde Özel Harekat Timi'nde görevli 5 polis memuru şehit düştü. Gece boyunca da silah seslerinin geldiği bölgede sabah yeniden şiddetlenen çatışmada Özel Harekat Timi'nde görevli 1 polisin daha şehit olduğu haberi geldi ve böylece Cudi Dağı'ndaki çatışmalarda şehit olan polislerin sayısı 6'ya çıktı.

 

Güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonunda çembere alınan teröristlerden 7'si ölü ele geçirilirken, 2'si asker 10 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyon bölgesine bugün helikopterlerle yeni timler sevk edilerek, teröristlerin tüm kaçış güzergahları tutuldu. Bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

EHİTLERİMİZİN İSİMLERİ  

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şırnak İli Silopi İlçesi Cudi Dağı kırsalında çıkan çatışma ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çıkan çatışmada 6 polisin şehit olduğu belirtildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Şırnak İli Silopi İlçesi Cudi Dağı kırsalında saat 10.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Başpolis Memuru Kadir Can, Polis Memuru Cihat Akkaya, Polis Memuru Recep Topaloğlu, Polis Memuru Arif Mamış, Polis Memuru Selim Arslan ve Polis Memuru Mustafa Erdoğan şehit olmuşlardır.''