Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 31 Mart günü güvenlik güçlerine yönelik gerçekleşen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Gümüşhaneli Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın cenazesi bugün askeri uçakla Gümüşhane’ye götürülmek üzere Trabzon’da getirildi.

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun Otogar Mevkii’nde teröristler polis servis midibüsü geçerken yol kenarındaki bomba yüklü aracı infilak ettirmiş ve 8 polis şehit olmuştu. Olayda ağır yaralanan Gümüşhane nüfusuna kayıtlı Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş, kaldırıldığı Diyarbakır’daki askeri hastanede yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu. Evli ve bir çocuk babası olan Aktaş, bu sabah son nefesini vererek şehit oldu. Artvin’de görevliyken geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenilen Aktaş’ın cenazesi bugün askeri uçakla memleketi Gümüşhane’ye götürülmek üzere Trabzon Havalimanı’na getirildi.
ŞEHİTLER AYRI ACILAR AYNI
Aynı uçakta Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün gece terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan Rizeli Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş’ın da cenazesi vardı. Uçaktan 4 yaşındaki kızı Betül ile inen Fatma Aktaş’a Rizeli şehidin ailesi sarılarak taziyede bulundu. Şehit eşleri birbirlerinin acılarına sarılarak paylaşırken, şehit cenazesini Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, şehit yakınları, meslektaşları ve askeri erkan karşıladı.
Şehit Tamer Aktaş’ın cenazesi ardından cenaze aracına konularak memleketi Gümüşhane’ye gönderilirken, askeri uçak Rizeli şehit polis Yaşar Yavaş’ın cenazesini Ankara’ya götürmek üzere alandan ayrıldı.