Mimoza Restorant’ta verilen yemeğe Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Çiçek, Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, Emniyet Şehit Aileleri Başkanı Songül Erdem, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Gümrükçüoğlu misafirleri ile özel olarak ilgilenerek sohbet etti. İftarın ardından  yemek duasında kendisi yapan Başkan Gümrükçüoğlu şehitlere Allahtan rahmet dilerken ailelerine de sabır temennisinde bulundu. Gecede yaptığı konuşmada Gümrükçüoğlu  katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek, " Trabzon'umuz vatanımızın güzide bir köşesi. Bu topraklarda Allah için din için vatan için millet için canını vermiş olan kardeşlerinizi, evlatlarınızı ve yakınlarınızı bu mübarek akşamda sizlerle birlikte anmak bizim için şereflerin en büyüğüdür. Teşrifinizle bizleri onurlandırdınız. Allah hepinizden razı olsun. Sizler 76 milyon milletimizle beraber bu vatan için can veren  şehitlerimizin  bizlere emanetisiniz.  Birbirinizin arasındaki dayanışma, kardeşlik  ve devletimizin sizlere olan ilgisi ebediyen sürecektir.  Benim Sarıkamış'ta şehit olan büyük dedemden duyduğum şeref ve haysiyet eminim ki sizlerde çok daha yüksek derecededir. Sizlerin şehit olan ve bu vatan için savaşarak gazi olmuş yakınlarınız için duyduğunuz gurur tarif edilemez.  Şehitlerimizin ve gazilerimizin yeri bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Allah izin verirse bu toprak üstünde tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet  idealinden hiç bir taviz vermeden her zaman için gerektiğinde can vermeye hazırız. Bu duygularla Allahtan ülkemizde ve dünyada barış ve huzur temenni ediyorum" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu'nun  ardından konuşan Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek, " Sayın Başkanımzın da ifade ettiği gibi kurtuluş mücadelesi vermiş ülkemizde hemen hemen her ev bir şehit vermiştir. Bizlerde ise terörde kaybettiğimiz yakınlarımızla birlikte iki şehit var. Sayın Başkanıma bizleri bu mübarek Ramazan akşamında bir araya getirdiği için tüm şehit yakınları adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Emniyet Şehit Aileleri Derneği Başkanı Erden yaptığı konuşmada, "Her an her zaman kalbi ile yüreği ile bizlerin arkasında duran ve bu güzel iftar yemeği ile bizler onurlandıran Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Vali Yardımcısı Halil ibrahim Ertekin ise yaptığı konuşmada, "Ramazan ayı rahmet ayı, bereket ayı, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin zirveye taşındığı en önemli bir aydır. Böyle bir ayda bizleri bir araya getiren Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biliyorum ki sizlerin için ne yapsak azdır.  Sizler bizlere bu vatan için bu topraklar  için kanını akıtmış, canını vermiş şehitlerimizin emanetlerisiniz. Bizler sizler için varız. Sizlerinin,  çocuklarınızın refahı, huzuru ve eğitimi için varız. Devletimiz şehit yakınları ve gazilerimiz için çok ciddi adımlar atmıştır. Tabi bunlar yeterli değildir. Eminim ki sizlerin şartlarının düzeltilmesi için adımlar atılmaya devam edecektir.  İnşallah bu Ramazanımızı da birlik ve beraberlik içerisinde tamamlayarak daha nice Ramazanlarda bir araya geliriz" şeklinde konuştu.

Yemek daha sonra okunan şiirlerle son buldu.