Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri, gazilere ve yakınlarına yemek verdi. Akçaabat’ta bir restaurantta gerçekleştirilen yemek programına Vali Öz’ün yanısıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Gürmen İlhanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, kaymakamlar, İl Müftüsü Keramettin Demir, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

            Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Öz, “Mart ayı milli hassasiyetleri yoğun olarak yaşadığımız bir aydır. 18 Mart Çanakkale Zaferi; bize Anadolu coğrafyasını vatan olarak çok görenlerin bütün gücüyle üzerimize çullandığı bir dönemde millet olarak iman gücümüzle yedi düvele karşı koyduğumuz bir zaferdir. Bu zafer; tarihi, onların istediği gibi değil de daha farklı yazılması gerektiğini onlara anlattığımız, dünya tarihine yön veren bir hamleyi başlattığımız, Milli Mücadelenin ilk adımlarını attığımız önemli bir dönüm noktasıdır.

            253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan bugün, aynı zamanda Şehitler Günüdür. Şehitlerimizin hatıralarını anmak, onlara olan vefa borcumuzu bir kez daha ifade etmek için bugünler çok önemlidir. Bu vatanı bize çok görenler o dönemde olduğu gibi bugün de ve yarın da olacaktır. Dolayısıyla bizim milli birliğimiz ve beraberliğimiz için, hassasiyetimiz olan; tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak hedefi doğrultusunda geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.

            Gerek Çanakkale’de gerek Milli Mücadalede bu memleketin birlik ve bütünlüğü için, milletimizin huzur ve güven içersinde yaşaması için can veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmamız ve onlara olan vefa borcunu ödememiz de mümkün değildir.  

            Ancak son yıllarda onların yanında olmak, acılarını paylaşmak için devlet ve millet olarak büyük bir seferberlik var. Onların değeri her şeyin üzerindedir. Onlara her zaman kapımız gönlümüz açıktır” dedi.