61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon Sülüklü Mezarlığı’nda Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle şehitler için anma töreni düzenlendi. Düzenlenen anma törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Garnizon komutanları ve çok sayıda şehit yakını katıldı.

Tören Kur’an Tilaveti ile başladı. Ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz Şeref Defteri’ni imzaladı.
 
İmzanın ardından Vali Yavuz: “Bugün 18 Mart Şehitlerimizi anma, şehitlerimizi yad etme günü.. Tarih boyunca vatanımız için bayrağımız için, ezanımız ve aziz milletimiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar dileyerek şükranlarımı arz ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Şehadet herkese nasip olamayacak bir mertebe.. Şehadet olayı da her aileye nasip olmayacak büyük bir olaydır.  Bu gururdur…Allah hepinize sabır versin. Başımızın üstünde varsınız… Çanakkale Zaferimizi de can-ı gönülden kutluyorum. Bütün şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Şehitlerimizin ailelerine ve Aziz milletimize Allah’tan sabır diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz için mücadelemiz devam ediyor. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diye açıklama yaptı.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından askerler “Saygı Atışı”nda bulundu. Sonrasında ise şehit  kabristanları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Şehit ailelerinin ziyaret esnasında göz yaşlarını tutamadığı görüldü.