61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu, gündemi değerlendirdi. Trabzon’da bir otelde yapılan basın toplanısında konuşan Çakıroğlu, dikkat çekici açıklamalar yaptı.

İlk olarak Trabzon’da bazı tarihi eserlerin içler acısı durumunu gösteren slayt gösterisini sunan Çkıroğlu, “Tarih bize sessiz bir şeyler anlatıyor da çok duymuyoruz. Umursamaz olduk, bananeci olduk” ifadelerini kullandı.

Bu tarihi eserlerin bir çoğunda tinerci ve alkol alanlar tarafıdan mesken tutulduğunu kaydeden Çakıroğlu, görütülerde tinerciler tarafında kullanılan masayı göstererek, “Ben Trabzon’u idare edenleri bu masaya davet ediyorum” dedi.

Ülke gündemiyle ilgili Afrin Harekatına değinen Çakıroğlu, orada şehit olan askerlerimiz ile vatna mücadelesinde bulunan askerlerimiz için dua etti.

TRABZON’DA Kİ TARİHİ ESERLERİN DURUMU

Çakıroğlu “Pazarkapı Tophan Hamamı 520 yıllık hamamdır. Etrafı sarılmış, ezik boynu bükük durumda. Bizler Trabzonlular kazan dairesinde pilav yemeyi, fasülye yemeyi marifet sayıyoruz.

Bu yerin adı Tophan Hamamıdır. 90 yıllık pilavcımızla övünürüz 520 yıllık hamamız oradadır.

Osman Baba Köprümüz vardır, Akçaabat’ta. Karayollarının bütün uyarılarına rağmen, üzerinden ağır tonajlı araçları geçirmiş ve diz çöktürmüştür.  Bu da 300 yıllık bir köprüdür.

Arif Paşa Hamamı yine 420 yıllık eserimizdir. Onun da çatısına incir ağacı diktir. Biz 420 yıllık eserimizin tepesine incir ağacı diktir. Bu bir kinaye değildir, gerçeği yansıtıyor. O eserimizde can çekişmekte. İçersine araç otoparkı haline getirilmiş.

Alaca Hamam vardı.. 250 yıllık onun durumu  ortada. Bakımsız koruma altında değil.

Akçaabat’ta 685 yıllık Ortamahalle’de tarihi eserimiz var.

Şehri yönetenler, icranın başında olanlar hepsi şunu söylüyor. Biz tarih turizm şehriyiz. Bende onlara diyorum ki 685 yıllık eserinize tur otobüsleri çıkaracak yolunuz yokken, etrafını tavuk kümesini sardığınız tel ile koruma altına almaya çalışırken hiç bir yere para yok diyorsunuz. 14 yılda 19 katrliyon yatırım şehri, 35 milyar Gülcemal Dolğusu.. Bunlara para ver, her şeye var tarihe para yok.

GÜLCEMAL’IN ALTI YOK

Gülcemal’ın altı yok. İiniz dolgu alanları cep doldurmak, doldurduğunuz alanlarda yandaş yüzdürmek. Ben bir kez daha Trabzon halkından özür diliyorum.

Hiçbir zaman yüzen yandaşlardan olmayacağız diye sözümüz var bu şehre..

120 km sahil bandı olan Trabzon ile karşı karşıyayız. Engellilerle ilgili TİSKİ’yi eleştirirken arada işlemek zorundaydım onu. Otoparkların engellilere ücretsiz olmadığını söyledim. Büyükşehir Belediyesinin Basın Yaygara ofisi bana cevap verdi. Verdiği cevabın teknik hukuki hiç bir alt yapısı olmadığı gibi hiyerarşik amir sıralamasında torpille geldikleri yerde kendilerinin sınırsız korunacakları düşüncesiyle karşısındaki kişilere akıl vererek ileri gittiler.

Bu dolgu alanları rant alanı oldu. Doldurmak para, üzerinde ki tesisleri yandaşa çekmek para, her şey hazır... Kıyı Kenar Kanunu delik deşik. Bu dolgu alanlarının üzerinde yapılmaması gereken bir çok şey yapılıyor” diye konuştu.

6 KASIM’TA ORTAHİSAR BELEDİYESİNE GELDİ

Cephanelik’in hemen yanında yapılan yapıyla ilgili konuşan Çakıroğlu, “Cephanelik bize ilk Ortahisar’a geldiğinde Kurula gitmesi yönünde karar alındı. Kurula gittikten sonra 6 Kasım’da tekrar Ortahisar Belediyesinde binlik plana işlenmesi için geri geldi. O gün, bu konuya direnen Turgay Şahin CHP’nin Grup Başkanı, Ayşe Kabadayı MHP’nin Divan Komisyon üyesi, şahsım diğer arkadaşlar AK Parti’nen Ahmet Yıldız hocam tepki koydular.

Ben şunu söyledim. Kurul Belediye kılıf hazırlamıştır. Bu kılıfı isteyen de kuruldur. Ne demiştim bu köstebek projedir demiştim.

Film bitmedi.. Asıl film yeşil örtüye yapılacak olan o 36 odanın yapılmaya başlandığında yeşil örtünün nasıl tarumar edildiği, kurul tarafından nasıl peşkeş çekildiğini tecavüze maruz bırakıldığını o zaman seyredeceğiz.

KURUL VE BÜYÜKŞEHİR SUÇ İŞLİYOR

Kurul 2013 yılında kendisine gelen genelgeyle, gündemini web sayfasında yayınlamalı. Gündemlerin olduğu başlık boştur. Kurul kararları yayınlanmak zorunda. Kurul kararları da boştur. Alınan kararların gerekçesini açıklanmalı o da yoktur.

Bana göre Kurul suç işlemiştir suçludur. Büyükşehir suç işlemiştir suçludur. Ortahisar’ın yapabileceği bir şey yok. Çünkü kendisine gelen 5 binliğe işlenen imar planının binliğe işlenmesi. Bu da prosedürdür.

İŞİN CILGI ÇIKTI O ZAMAN HERKES DUYDU

Ben girişimci olan vatandaşımızı hemşehrimizi bu konuda suçlamıyorum. Sadece bir eksiği basın toplantısı yapmasıdır. Muhatapları o değildir. Muhatapları Büyükşehir’in yaygara ofisidir....

Benim her söylediğime çapsız bir şekilde yanıt veriyorlar.

Ben Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na bu konuda söyledim. Muhatap olarak amirim sizsiniz...

Biz bunu 2 yıldan daha fazla süre önce Trabzon kamuoyunun duyacağı şekilde seslendirdik. Bizim konuşacağımız platform Meclis Platformudur. Basında da yer aldı. Ama maalesef işin cılgı çıktı o zaman herkes duydu...

HER ŞEYE BAKAN MI MÜDAHALE EDECEK?

Sera gölünde yanlış yapılıyor bakan müdahale ediyor. Uzungöl’de, Çamburnu’nda, Yomra’da Dalçık’ta yanlış yapılıyor bakan müdahale ediyor. Allah razı olsun. İyi ki bakıyor. Trabzon’da ki yöneticiler neden bu koltukta otururlar hep yanlış mı yaparlar yaptıkları doğru nedir bunların?

Cephanelik’te durduruldu. Durdurulursa işletmeciye tazminatı kim ödeyecek. Bu şehrin vergilerinden mi ödenecek, yoksa yanlışı yapanlar mı ödeyecek?” dedi.

Projenin herkesin gördüğü fotorğaflar bana bir kaç gün önceden geldi. Bu şehirde işler hızlı yürüyor. Ben Hüseyin Avni Aker’e şöyle bakıyorum. Benim için Trabzonspor ile özdeşleşmiş. Bu ismin şehirde bir şekilde yaşaması lazım.

Spor yapmak şartıyla burası bağışlandı. ASKF’de var bunun belgesi. Hüseyin Avni Aker Kent Meydanı. Kültür Merkezi, yanında göletler ormanı yürüyüş alanı. İnsanların stresini atabilecekleri ufak tefek objelere ihtiyacı var. En ilkel ülkenin bile nefes alabilecek şekilde büyüklükte ormanı alanları var. Bizim şehirde her şeye neden para diye rant diye bakılır. İşte hamamın tepesine 4 katlı bina dikeceksin. Yetimeyeceksin o dört katlı binanın tepesine GSM operatörünün vericisini dikeceksin. Hiç ir şekilde buranın ticarete açık olmamsı gerekiyor” dedi