Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Şehir, Çevre Ve Kültür Başkanı Mustafa Albayrak, AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından yaşam ve mekan kalitesi yüksek, kimlikli, sürdürülebilir şehirler kavramlarından yola çıkarak, tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerinin ve vizyon planlarının ortaya konulmasının hedeflendiğini söyledi.

“Şehrim 2023” projesi kapsamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Genel Merkez önünden yolcu edilen Şehrim 2023 otobüsünün 24. durağının Trabzon olacağını belirten Albayrak şunları söyledi: “ Şehrim 2023 otobüsü, 17 – 19 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’un çeşitli meydanlarında Trabzonlular ile bir araya gelerek şehri en iyi bilenlerin, o şehirde yaşayanların çevre, şehir ve kültür başlıklarında Trabzon’a ilişkin hayal, görüş ve öneri ve taleplerini dinleyecek. Katılımcılar ayrıca www.sehrim2023.com adresi ve mobil uygulamalar aracılığıyla şehrine özel anket ile görüşlerini paylaşabilecek. “

Şehrim 2023 otobüsünün 17 Mayıs Perşembe, 18 Mayıs Cuma ve 19 Mayıs Cumartesi günleri Trabzon Meydan Parkı önünde Trabzonlular ile bir araya geleceğini ifade eden Albayrak ayrıca 17 Mayıs Perşembe günü Şehrim 2023 otobüsünün önünde basın açıklaması da düzenleneceğini bildirdi.