Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği(TİSAD) Başkanı Murat Çavga ile Kayseri Tur Platformu Üyeleri, Turizm Haftası nedeniyle Şehriyar Restauran’ta bir araya geldi. Keyifli bir yemeğin ardından Kayseri Tur Üyeleriyle, turizm acentelerinin tur planlama ve operasyonunu yürütme konusunda istişarelerde bulunan Çavga, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ’’ Bilindiği üzere bölgemiz son yıllarda turizm alanında atağa geçmiştir.

Bununla birlikte acente sayısı oldukça artmıştır. Trabzon’da 70 olan acente sayısı 2016 yılı itibariyle 112’ ye ulaşmıştır. Artan acente sayısı hem hizmet hem de fiyat rekabetine sebep olmuştur. Hizmet rekabeti misafirlerimizin memnuniyeti ve bölge turizminin gelişimi açısından olumlu sonuçlar doğursa da fiyat rekabeti ve turizm sezonunun sadece yaz dönemine sıkışması yılın geri kalan 9 ayında acentelerimizi olumsuz etkilemiştir.

Turizm sezonunun uzatılma çabaları, kış turizminin geliştirilmesi ve benzeri çalışmalar artan acenteb sayısının acenteler üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için önem arz etmektedir. Biz de bu çabalara ek olarak bölgemizde kültür turlarını geliştirmek adına arayışlar içine girdik. Bölgemizde bulunan acentelerin büyük bir kısmı turun gerçekleşmesi için yeterli satışa ulaşamadığı için turlarını düzenleyememektedir. Arayışlarımız sonucu bölgemizde uygulayabileceğimiz ‘Kayseri Tur Platformu Modelini’ örnek aldık. Amacımız sağlam bir altyapı oluşturarak en kısa sürede Trabzon çıkışlı kültür turları düzenleyecek ortak bir platform oluşturmaktır. Her ay birden fazla tur programı düzenleyecek  platformu oluşturarak bölgemizdeki acentelerin bilet satışları ile gelir elde etmelerini sağlamaktır. Böylelikle turist ağırlamakta atağa geçen bölgemiz, turist olma oranında da atağa geçecektir.’’