61SAAT HABER SERVİSİ - Kendisi de Makine Mühendisi olan Çebi ile birlikte yönetim kurulunda 3 Makine Mühendisinin bulunduğuna dikkat çeken Bankoğlu, bu durumun sadece partilerde değil ister kamu, ister özel kuruluşlarda karar verme organlarında teknik insanların bulunması gerektiğine dikkat çekti. 

Bankoğlu, “Selahattin Çebi, bizim üyemiz hem de sevdiğimiz bir kardeşimiz. O ayrı bir durum. Ancak gerek Ortahisar İlçe Başkanının, gerek yönetimde mühendislerin olması bizi ayrıca mutlu etti. 

Ben her zaman şunu düşünürüm. Yönetimlerde, karar verme mekanizmalarında teknik insanlar, mühendisler olmalı. Hele teknik üniversitenin ve liyakatli insanların bulunduğu şehrimizde, yönetimlerde, karar verme organlarında, ister kamu, ister özel ister sosyal hayatta olsun karar mekanizmalarında teknik insanların bulunması gerekiyor” dedi. 



ÖRNEKLE AÇIKLADI
Teknik insanların yönetimde bulunmasının ne gibi avantajları olacağı sorusuna ise Bankoğlu, “Bir tek partileri düşünmeyelim. Karar verme mekanizmalarında ki bunda derneklerde olabilir mühendisler olmalı. 
Bir örnek vermek gerekirse, şu anda şehrimizin göbeğinde inşaat çalışması var. Çok iyi olacağı çin hepimiz sabrediyoruz. Herkes çalışmaları keyifle seyrediyor. 
Ama biz mühendisler teknik insanlar, elektrik hatları, su, doğalgaz nereden gitti ona bakıyoruz. 
Şehir plancıları, dokuya uygun mu onun için çalışıyor. 
İnşaatçı nasıl olabilir, nasıl daha hızlı olabilir veya daha iyi yapılabilir onun için çalışıyor. 
Bunlara bakarken teknik hesabı yapıyor. Bu nedenle karar mekanizmalarında teknik insanlar olmalı diyoruz” dedi.