61SAAT HABER SERVİSİ -  SERKAN KILINÇ - Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde geçtiğimiz ay meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne neden olan sel felaketinin ardından ilçede yaralar sarılmaya devam ediyor. Temizleme çalışmalarının devam ettiği ilçede büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, “Şuan da temizleme çalışmaları devam ediyor. Beşikdüzü’nün temizlenmesinde her hangi bir sıkıntı yok. Onu yapıyorlar. Esnafımız için doğru düzgün bir şey yapılmadı. Sadece hasar tespitleri yapıldı. Ama sonucun ne olacağını bilmiyoruz. Şuan da esnaf bekleme içerisinde. Burada asıl sıkıntımız esnafımızın zor durumda olması. Başka bir işlem yapılmadı. İnternette buranın kısmı afet kapsamına alındığı söyleniyor. Resmi gazetede yayınlanan bir şey yok. Resmi gazetede yayınlanmayan bir şeyin de yürürlüğe girmediğini biliyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi kendi imkanları ile çalışıyor. Bu sel felaketi nereden kaynaklandı deniliyorsa 2,5 yıldır alt yapıya hiç bir çalışma yapmayan büyükşehir belediyesinin suçudur” dedi.

Hasar tespit çalışmalarının ardından ne yapılacağı ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini kaydeden Karadeniz, “Bilgi verilmedi. Esnafımıza da ödeme yapılmadı. Hiç bir şey yapmadı. Kaymakamlığın kendi yaptığı bir çalışma var. Köy yollarımız perişan.  Beşikdüzü’nün içerisi temizleniyor. Onda sıkıntı yok. Ancak esnafımız büyük sıkıntıda. Köy yollarında kısmi olarak ana arterler açıldı. Ara yollar çoğunlukla kapalı olan yerlerde var” dedi.
 Daha önce ki felaketlerde esnafa cüzi miktarda yardım yapıldığını ifade eden Karadeniz, “CHP olarak vatandaş olarak bizlerin beklentisi öncelikli Beşikdüzü’nde esnaf ayağa kalkmadıktan sonra Beşikdüzü kalkmaz. Bir önce ki selde küçük ödemeler yapıldı.  Yeter diyoruz. Sürekli 3-45 yılda sel felaketine uğrayan Beşikdüzü’nde esnafın kendi başına bırakılmasından gına geldi” ifadelerini kullandı.