Bayan Kızılcık ve Akçaabat Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy'un organize ettiği yemeğe Sema Kızılcık'ın yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaçayır, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Düzenlenen yemek öncesinde bir konuşma yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, "Biliyoruz ki bu devlet çok büyük bir devlet. Gücünü köklerinden alan bir devlet. Bizim birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. 'Gönül Buluşmaları' adı altında Trabzon'un bütün ilçelerini tek tek geziyorum. Şehit yakınlarıyla, gazilerimizle beraber oluyorum. Niyetimiz sizlerin üzüntüsüne ortak olup, sevinçlerinizi de aynı şekilde paylaşmak. Sizin yüzünüz güldüğü sürece bu devletin yüzü de gülecektir. Bizler evlerimizde otururken, sizler evlatlarını şehit vermiş çok değerli insanlarsınız. Sizlerin huzurunda saygıyla eğiliyorum" dedi.

Yemek programı sonrası şehitler için dua edilirken, yemeğe 3 ay önce Afyon’da meydana gelen mühimmat deposu patlamasında şehit olan Onur Fikret Dülger’in anne ve babası da katıldı.