Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok beğendiği ve eserlerine hayran kaldığı Metin Öztürk'ün kişisel fotoğraf sergisi çıkışı Meydan parkı etrafında dolaştık.

Meydan parkı gezisi öncesi Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi önünde ise ilginç bir isyan vardı. İtfaiye Müdürünü neden görevden almıyorsunuz? diyen bir vatandaş onun yüzünden ekmeğinden olduğunu belirterek başkana sitem dolu sözler sarf etti. Sokağın ortasında avazı çıktığı kadar bağıran o vatandaş "Başkanım bana iş ver, bana iş bul" diye haykırdı. Başkan bırakın konuşsun dedikçe birileri vatandaşın üzerine çullanarak onu gerdi. Aslında Başkan o vatandaşın psikolojisini çözmüş ve sohbet ediyordu. Birileri devreye girmese başkan belki de o vatandaş ile daha seviyeli bir sohbet yapabilecekti. Fakat bir noktada Başkan Gümrükçüoğlu'nun da şartelleri attı. Çünkü o vatandaş Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na sürekli "Neden itfaiye müdürünü görevden almadınız" diyordu. Başkan Gümrükçüoğlu "Hakkında soruşturma yapıldı yasalar ne uygun gördüyse biz ona göre hareket ettik dedikçe o vatandaş "Neden görevden almadınız" diye ısrar ediyordu. Sonunda Gümrükçüoğlu patladı ve "Sen benim padişahım mısın?, beni nasıl böyle sorgularsın. Açık açık diyorum. Soruşturma yapıldı kanunlar neyi gerektiriyorsa onu uyguladık" diyordu. Vatandaş olay yerinde uzaklaştırıldığında Başkan Gümrükçüoğlu şu açıklamayı yaptı, "Vatandaşımızın her talebini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Fakat bu arkadaşımız "Ben şurada çalışmam, ben burada çalışmam diyenlerden yani iş beğenmeyenlerden. Üzülüyorum fakat biz insanlara göre iş değil işe göre insan istihdam edemezsek belediyenin kaynaklarını israf etmiş oluruz" dedi.

Gelelim Meydan Parkı bombalarına

Meydan parkı gezimizde Başkan Gümrükçüoğlu her söze başladığında "Muhalefet Özgür gel dinle" diyor, Sabah Gazetesi Çalışanı Özgür Özdemir'i yanına çağırıyordu. Aslında dün Özdemir'in doğum günü idi Başkan Gümrükçüoğlu bu nedenle sürekli Özgür'e takılıyor ve her cümlesinde "Muhalefet Özgür neredesin gel dinle" diyordu. İşi ciddiye alan Özgür bir ara kıpkırmızı oldu ve "Başkanım valla beni karıştırıyorsunuz, ben bir yere aday olmadım ki, muhalefet olayım" diyerek herkesi kahkahaya boğdu.

ESNAF ŞİKAYETÇİ

Meydan parkı esnafı bazı düzenlemeler nedeniyle Başkan Gümrükçüoğlu'na serzenişlerde bulundu. Meydan Parkı'nda yere döşenen ışıkların yanmadığını belirten ve parkta yeterli aydınlatmanın olmayışından yakınan esnaf bu konuda Gümrükçüoğlu'ndan söz aldı. Ayrıca parktaki şemsiyelerin yağmurda yetersiz olduğunu belirten esnaf bu konuda da Başkan Gümrükçüoğlu'ndan yardım istedi. Başkan Gümrükçüoğlu şemsiyeler konusunda esnafın tek tep bir şemsiye modeli ile kendi müesseselerini koruma altına almalarını istedi.
Birde Meydan Parkı'nda gündüz yapılan inşaat çalışmalarının vatandaşları çok rahatsız ettiğini belirttiler.
Buradan hak ve adaletin ak savunucusu olduğunu dile getiren Sayın Gümrükçüoğlu'na birkaç hususta hatırlatma yapmak ve sorular yöneltmek istiyoruz.
Meydan Parkı'ndaki yeni düzenlemelere 500 bin TL Para aktardığınızı ifade ediyorsunuz.
-Peki buraya 5 milyona yakın para harcadınız. İnşaatın ilk aşamasında gerekli eksiklikleri ve önlemleri almayan müteahhitler neden kendi bütçelerinden bu eksiklikleri dile getirmiyor. Taşların hepsi tek tek kırılıyor. Bunlar yapılırken bir garanti alınmadı mı bu müteahhitlerden?
-Ağaçlara yeni su kanalları açıyorsunuz bunları işin başında yapması gerekenler neden yapmadı.O kadar mühendis ve bilim adamı bunu işin başında fark edemedi mi?
-Sonradan fark edilse de bu işlerden meydan parkı projesini ilk yapan kişiler sorumlu değilmi? Neden yeniden belediyeye bir yük daha vuruldu?

VATANDAŞ MEMNUN VE BAŞKANINI SEVİYOR

Meydan Parkı gezisi esnasında 100'e yakın kişi ile el sıkışan Başkan Gümrükçüoğlu, herkese Atatürk Alanı hakkında görüşlerini sordu. 1 kişi çıkıp başkanım ağaç sayısı azaldı, taş park oldu, bizi tuvaletsiz bıraktınız, yeşil alanları azalttınız demedi. Halk nezdinde bu bir şikayetleri kimsenin dile getirmemesi beni çok şaşırttı. Buradan anlaşılıyor ki muhalefet haricinde Atatürk Alanı'ndan şikayetçi olan kimse yok. En azından dün başkanın tokalaştığı 100 kişi içinde. Bu kişilerin hepside Meydan Parkı'ndan memnun.
Başkan gezi esnasında muhalefetin eleştirilerine de gönderme yaparak "Trabzon halkına hizmet ettiğimiz için kimse üzülmesin. Biz daha çok hizmet edeceğiz, onlar bizi izlemeye devam etsin" dedi. Meydan Parkı'nda ağaç sayısının çoğaldığını, halkın özgürce oturacağı alan sayısının arttığını belirten Gümrükçüoğlu, "Parkın etrafında oturma alanı yerlerini arttırıyoruz. Ne kadar fazla yapsak emin olur o kadar vatandaş gelecek. Meydan Parkı amacına ulaşmış vatandaşımızın beğenisini kazanmıştır" dedi.

TUVALET BEDAVA MI OLUYOR?

Başkan Gümrükçüoğlu gezi esnasında muhalefetin diline doladığı tuvalet inşaatını da gezmek istedi. Sürekli dilinde "Bir sürprizim var, bir sürprizim var diyordu. Sorduk söylemedi fakat biz çok sağlam bir kaynaktan edindiğimiz duyumu yazalım. Başkan Trabzon Meydan Parkı'nda ki tuvaletleri ihaleye açmayacak. Kimseye vermeyecek ve Belediye tarafından işletecek Ve meydan parkı tuvaletleri ücretsiz olacak. Başkana bunu sorduk, yalanlamadı ama teyit de etmesi. Tuvaleti gezmek isteyen başkan içeri girdiğine gireceğine bin pişman oldu. Meğer meydan parkı tuvaleti hizmete açılmadan sarhoşların, kendini bilmezlerin mekanı olmuş. Başkanın inşaat hailindeki tuvaletlere girmesiyle çıkması bir oldu. Hizmete açılmadan insanların kullandığı tuvaletlerin durumu içler acısıydı. İçersinde bira şişeleri ve yığınla çöp vardı. Başkanın niyeti aslına yeni tuvaletleri basına göstermekti fakat bundan son anda içerdeki rezalet durum nedeniyle vazgeçti. Bizce başkanın sürprizi tuvaletlerin ücretsiz olacağı. Fakat Başkan herhalde bunu tuvaletlerin açılışında müjdeleyecek. Dileriz bu tuvalet açılışı meselesi fazla abartılmaz. Sonuçta bir zorunluluk.

SORUNLARI AYAKÜSTÜ HALLETTİ

Başkan meydan gezisinde 10'a yakın vatandaşın sorununu da ayaküstü halletti. Asfalt isteyen muhtara asfalt, itfaiye hizmet noktası isteyen vatandaşa bu sorununun çözümü noktasında yardım, ilaç alamayan bir vatandaşa ilaçlarının temini gibi gelen talepleri anında çözmenin azami gayreti içindeydi. Bu gezi esnasında Başkan Gümrükçüoğlu bugün 5'e yakın vatandaşa da sorunlarını makamda görüşmek üzere davet de bulundu. Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya bu isimleri ve telefon numaralarını bir bir not aldı. Bugün makamda tabiri caizse bir halk günü yaşanacak.
Meydan parkı gezisi esnasında Başkan Gümrükçüoğlu bir restauranta da çok ama çok sinirlendi. Retaurant'ın ismini yeni açılan bir müessese olduğu için vermeyelim. Fakat Başkanın gözünden bir şey kaçmıyordu ve engellilerin yolu üzerine sandalye koyan o restoranın hemen uyarılmasını isteyen Gümrükçüoğlu özellikle engelli yollarına yapılacak tecavüzlerin cezalandırılmasını istedi.

BELEDİYE'NİN ADI TEMEL OLSUN MU?

Hamamizade İhsanbey Kütür Merkezi'nde TRABEL AŞ Genel Müdürü Metin Öztürk'ün 6. Kişisel Sergisi yoğun ilgi gördü. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu fotoğrafları gezerken büyük zevk aldı. Metin Öztürk'ü bir kez daha tebrik etti. Gezi esnasında Ak Parti'nin eski il başkan yardımcısı Adnan Bayram'a sürekli takılan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un Ayşe'sinin de kıymetini bilin dedi. Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile sürekli diyalog halinde olan Gümrükçüoğlu Erol Birsen ve Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel'e de yoğun ilgi gösterdi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı'da Başkan Gümrükçüoğlu'na futboldaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. MHP Trabzon eski milletvekili adayı Nurcan Yazıcı'da sergide şıklığı ile dikkat çekti. Gümrükçüoğlu sergi esnasında gelen sorulara da cevap vermeyi ihmal etmedi. Trabzon Belediyesi'ne ait www.trabzon.bel.tr adresinde açılan ankete vatandaşlara; "Yıl sonuna kadar büyükşehir olması planlanan Trabzon'umuzda merkez belediyesi için önereceğiniz isimler nelerdir?" sorusu yöneltilmişti. Başkan'a sonuçları sorduk. Fatih Belediyesi'nin yoğun talep gördüğünü belirten Gümrükçüoğlu "Bu isim İstanbul'da var. Ve ora ile özdeşleşmiş. Biz buna bir ek yapabilir miyiz. Dedi. O sırada Adnan Bayram'ın Fatih Han Belediyesi ismi Başkan'ın aklına yattı. Kanuni ismi de yoğun talepler arasında imiş fakat Başkan aslında ismin "Temel" belediyesi olmasını düşünmüş. Tabii ki bunu sesli düşününce hiçte olumlu tepkiler almadı. Burada Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen'in Temel ismine altın hediye ettiğini ve bu uygulamayı taktir ettiğini de belirten Gümrükçüoğlu ikna edemediği basının ayaküstü eleştirileri nedeniyle bu fikrinden vazgeçti.