Ziyaret kapsamında ilk olarak, Çaykara Öğretmenevindeki Feretiko Kursunu ziyaret eden hanımefendi, atölyede kurs gören bayanlarla sohbet ederek birlikte el tezgâhında Feretiko dokudu.
 
Zengin el sanatlarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Şengül Yavuz,” İlimizde bayanlara yönelik düzenlenen, bu kurslarda kadınlarımız el becerilerini geliştirerek, üretime katkı sağlıyorlar. Bu kapsamda tüm kursiyerlerimizi kutluyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
 
Öğretmenevi ziyaretinin ardından ilçedeki  Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Bayan Yavuz, yetkililerden yurtta verilen hizmetler ile burada kalan öğrenciler hakkında bilgi aldı. Yurdu  gezerek öğrencilerle yurdun yemekhanesinde eğitimleri ve hedefleri hakkında sohbet etti. Gençlerimizin geleceğimiz olduğunu söyleyen Bayan Yavuz, “ arkamızda bilinçli, çalışkan, kendini her konuda yetiştiren bir neslin yetiştiğini bilmek bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Yavuz gençlere başarılar dileyerek yurttan ayrıldı.
 
Şengül Yavuz, buradan ilçede küçük bir dükkân açarak girişimciliğe adım atan Zeynep Derman’ı işyerinde ziyaret etti. Cesaretinden ve emeğinden dolayı Derman’ı tebrik eden Şengül Yavuz, Kadınlarımızın çalışma hayatının içerisinde her daim yer aldıklarını ve bu şekilde de ekonomiye katkıda bulunduklarını söyledi.

 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeynep Derman, İlk defa böyle bir ziyaretle karşılaştığını söyleyerek, kendilerini dinlediği ve desteklediği için Bayan Yavuz’a teşekkür etti.
 
Daha sonra Fatma Bilge Anaokulu’na gidip buradaki çocukları ziyaret eden Bayan Yavuz, tüm sınıfları gezerek, çocuklarla tek tek ilgilenip oyunlar oynadı. Şengül Yavuz,  okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu ve bu eğitimin çocuklara kattığı değerin vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, okul müdürü ve öğretmenlere verdikleri eğitimlerden dolayı teşekkür etti.
 
Son olarak iki çocuk annesi Hatice Çiftçi’yi evinde ziyaret eden Bayan Yavuz, kendisiyle bir süre sohbet etti, sorun ve sıkıntılarını dinledi.
 
Bayan Yavuz’a ziyaretlerinde Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül’ün eşi Halime Gül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş eşlik etti.