Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, eşinin göreve başladığı günden beri bir sosyal sorumluluk hareketi olarak şehirdeki bir çok kurum ve kişiye ziyaretlerde bulundu. Bu seferki ziyareti ise Ortahisar ilçesinde tek başına yaşayan yaşlılarımızın evlerine oldu. 

82 yaşında Rekiman İskender ile 82 yaşındaki Fatime Ergül’ü ziyaret eden ve onlarla sohbet ederek, sağlık durumları hakkında bilgi alan Bayan Yavuz, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak, her türlü konuda destekçileri olacağını söyledi.  
Yaşlılarımızın dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” diyen Şengül Yavuz,, “ Hayat tecrübelerimizden yaralanabileceğimiz, elleri öpülesi büyüklerimize her türlü sosyal ve ekonomik desteği vermemiz gerekir. Bu sosyal devlet olmanın da bir gereğidir.

Unutmayın ki toplum olarak geleceğe güvenle bakabilmemiz için , bugün yaşlılarımızın sorunlarına duyarlı olmalı, sorunlarının çözümü için başlatılan girişimlere destek vermeliyiz. Başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılara sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Bizlerde bu anlayışla elimizden geldiği kadar onları sık sık ziyaret edecek ve yanlarında olacağız” dedi.