Sayın Valimizin eşi Şengül Yavuz Hanımefendi, ev eksenli çalışan girişimci Gönül Elçisi Gülşah Gedikli’yi evinde ziyaret etti.

Boğaziçi Üniversitesinde Yaşamboyu Eğitim Merkezi tarafından Trabzon’da gerçekleştirilen “Kadın Girişimci Okulu” okulunu tamamlayan Gülşah Gedikli, daha sonra vergi dairesine başvuru yapıp evde üretim yapan girişimci kadın olarak vergi muafiyet belgesi aldı. Şimdi ise evinin bir odasında ürettiği malzemeleri internet üzerinden satarak kadınların evde de çalışarak para kazanabileceğini göstermeye çalışıyor.

Tüm girişimci kadınların olduğu gibi ev eksenli çalışan kadınlarında her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Şengül Yavuz, “Ev eksenli çalışma son yıllarda tüm dünyada yaygınlaşan bir çalışma türü haline geldi. Bu çalışma türü kadınlarımız açısından son derece önemli bir noktada. Kadınlarımız çalışma hayatının içerisinde her daim yer almışlardı ve bu şekilde ekonomiye de katkıda bulunmuşlardır. Bugün bu ziyaretimizde de ev eksenli çalışmanın en güzel örneğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Emek ve özveriyle üretilen ürünleri atölyede tek tek inceleyen Yavuz, Gönül Elçisi olarak engelli çocuklarımızla özverili bir şekilde ilgilenen Gülşah hanımına emeklerinden ve azminden ötürü teşekkür ederek, cesaretinin tüm kadınlarına örnek olmasını temennisinde bulundu.