61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp’in sahibi olduğu NTC Medya tarafından Trabzon’da çekilen Seni Seven Ölsün filminin galası bugün Forum Trabzon Cinemaximum’da gerçekleştirildi. Ünlü oyuncular, Hüseyin Avni Danyal, Alper Saldıran, Fulya Zenginer, Durul Bazan ve Ruhi Sarı’nın oynadığı filmin Trabzon galasına büyük ilgi oluştu.

Trabzon’un siyaset, spor ve iş dünyanın büyük ilgi gösterdiği film için Cinemaximum salonlarında ayrılan 2 salon yetmedi ek salonlar açılmak zorunda kalındı.

Filmin galasında 61saat.com’un sorularını yanıtlayan NTC Medya sahibi Alp, “Biz olduğumuz her yerde Trabzon’un Trabzonspor’un olması için çalışıyoruz. Bu filmlerin Trabzon’da çekilmesi lazım. Trabzon turizmi için ekonomi için bulunmaz bir fırsat bu tip olaylar. Biz yine çekeriz, ama daha çok yabancı insanların gelmesi lazım. Trabzon halkının bu tip filmlere daha çok motive etmesi lazım. Biz İstanbul galası yaptık. Bin 200 kişi geldi. Her çıkan burası neresi tatil planlarımız için burayı da ayarlamamız lazım.

Şartlar zor Trabzon’da. Biz öyle kolay çekmedik. Çok zor oldu. Ama sonuçta çekiliyor. Önemli olan bunu yapmak istemek. Biz yapmak istiyorduk yaptık. İnşallah insanlar gelir yapar. Ben 200 defa izlediğim için insanlara sormak gerekiyor nereye gülüyor. Güzel bir film, aileleri ile izleyebilecekleri bir film” dedi.



TRABZON BİR FİLM PLATOSU OLACAK
Sümela’nın Şifresi filminin yönetmeni Adem Kılıç’da ekibe destek için galaya katıldı. Kılıç, “Ben Trabzon’da bir film çekeceğim, Trabzon plato olacak demiştim. Allah’a şükür bugün bu gerçekleşmek üzere. Tam istediğim seviyede değil ama daha çok Trabzon’da hikayeler var. Turistik mekanlar var. Yavaş yavaş o yolda yürüyoruz. Ben Trabzon halkına bütün Karadeniz insanıma teşekkür ediyorum. Bizim yerli filmleri izliyorlar. Bize kültür empoze etmeye çalışan dünya sinemalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Biz sinemada teknoloji olarak, endüstriyel olarak geri değiliz. Henüz yurt dışında bir çok sinemada filmlerimizi oynatamıyoruz. O seviyeye geleceğiz inşallah” dedi.


 
TRABZON’DA İLK KEZ GALA YAPTI
Filmin oyuncularından kendisi de Trabzonlu olan Hüseyin Avni Danyal ise, “Trabzonlu olarak ilk kez Trabzon'da gala yapıyorum ve çok heyecanlıyım. Birlikte izleyeceğiz. İstanbul’da galada iyi ki bu işi yapmışız dedirten tepkiler aldık. İnşallah burada ki izleyicilerde aynı şeyi düşünür diye düşünüyoruz. Bizim vicdanımız rahat. Güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. İnşallah, Trabzon ve Karadeniz’de hem bölgeyi tanıtma açısından kısa bir anda olsa yüzlerinin gülerek çıkması ve eğlenerek çıkması bizi mutlu edecektir. Burada çok güzel bir fotoğraf karesi diye düşünürsek buna en uygun yeri de Trabzon Demirkapı köyü diye düşündük. Güzel iş çıktı. Her karesinde ayrı bir fotoğraf karesi göreceksiniz. Trabzonluların bildiği ama Türkiye’nin bilmediği güzellikler. Bence Trabzon ve bütün Karadeniz’in seyretmesi ve desteklemesi gereken bir film. Ben şuana kadar destek çıktıklarından daha fazla destek çıkacaklarını düşünüyorum. Seyrettiklerinde bu filmin diğer Karadeniz filmi gibi olmadığını görecekler” diye konuştu.



ŞİVE KONUSUNU...
Filmle ilgili de konuşan Danyal, “Birincisi bizde küfür yok. Çok eleştirilen, bende Trabzonlu olduğum için Trabzonlu halkın genelde tepkisini gösterdiği bu yolda oluyordu. Biz kadar küfürle anılacak şehrin insanları mıyız? diye. Bizim filmimizde böyle bir şey yok. Bir sürü genç arkadaşımın genelde bu yöreden problem çıkartan şive konusunu da iyi bir şekilde çözdüklerini düşünüyorum.
Bu filmin başarısı ile seyirciye ne kadar sahip çıktığını görüp Mehmet bey ikinciye düşünebilir” ifadelerini kullandı.

MEHMET YİĞİT ALP 2. Sİ İÇİN KONUŞTU
Bu sırada filmin ikincisi gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya ise filmin yapımcısı Mehmet Yiğit Alp yanıt verdi. Alp, “Biz sevdiğimiz için yapıyoruz. Trabzon sevdamızın paralelinde ki çalışmalar bunlar. Biz sevdiğimiz için ikincisini üçüncüsünü yaparız. Bu iyi bir film” dedi.


 
KATILIMDAN ÇOK MUTLUYUZ
Fulya Zenginer ise, “ Çok içimize sinen bir film oldu. İzleyen seyircimizden çok güzel tepkiler aldık. Katılımdan çok mutluyuz. Şuna da izlememiş olan seyircilerimiz de izler” ifadelerini kullandı.

YAPIMCIYA VERİYİM DİYE SORDUM...
Filmin baş rol oyuncularından Alper Saldıran ise,  ikinci film olup olmayacağı ile ilgili esprili bir açıklama yaparak, “Yapımcımıza veriyim diye sordum. Verdim. Biz çok güzel bir toprağa ağaç diktik. Umarım yeşerir. Biz onu gerektiği şekilde ektik. Ondan sonra deriz bir ağaç daha ekelim. Bizim derdimiz bu. Ekip olarak çok keyif aldık. Kendimiz çok etkilendik. İzleyiciye de bu yansıyacağına eminim. Umarım o ağaç yeşerir.
Nezaketle başlar, saç baş yolarak devam eder. Nezaketle bitiyorsa siz bir ailesinizdir.” Dedi.


 
TRABZON’A GELİNCE KONUŞMA ŞEKLİM DEĞİŞİYOR..
Trabzonlu oyuncu Ruhi Sarı’da, “Ben şuan çok mutluyum. İnsanların bu kadar gülen yüzlerini görmek, filme geldiklerini görmek beni çok mutlu etti. Çıktıklarında daha çok mutlu olacaklarından eminim. Gurur duyacakları gerçek bir Karadeniz filmi yaptığımıza inanıyorum. İnşallah becermişizdir.
 
Benim Trabzon’a geldiğimde konuşma şeklim var. Çok şanslıydım. Cem tabakla çalışıyordum. Benim oynadığım Trakyalıya çok hakimdi. En ince nüansları bana o verdi. Sanırım altından kalkabildim. Trabzon’da film çekmek çok keyifli. Şehir olarak 3. Filmim. Dikkat edin alışkanlık yapıyor.. Ben de bir Trabzonluyum ama. Trabzonluların çektiğimiz filme dahil olması dünyanın en keyifli şeyi. Umarım ömrüm yettikçe her sene bir filme gelirim” ifadelerini kullandı.