Son günlerde Fenerbahçe- Beşiktaş maçında çıkan olaylar gündeme oturdu. Türk futbolunun saygın teknik adamı Sn. Şenol Güneş’e tribünden cisimler atıldı. Kafasına beş dikiş atılan Sn. Güneş hastanelik oldu. Kıyamet ise bundan sonra koptu.

Sahibin sesi olan Türk spor medyasında hiç de yabancı olamayan bir tartışma başladı. Taşı atanlar değil, tahrik edenler(!) konuşulmaya başlandı.

‘Kan çıkmadı’ açıklaması bile yapıldı. Yılların hocası Sn. Şenol Güneş kasten kafasına dikiş attırmakla suçlandı. Sn. Aykut Kocaman bile benzer iddialar da bulundu. Türk futbol kamuoyu, adeta var olan kıt aklını da yitirdi.  

Oysa Sn. Şenol Güneş kişiliği, sporculuğu ve teknik adamlığı ile Türk sporunun parlayan bir yıldızıdır. Her konuşması ve davranışı ile örnektir. Bir kez, öfkeyle ettiği bir küfür kameralara yansıdı, defalarca özür diledi.

Peki neden Şenol Güneş?

Çünkü o, onlardan birisi değildir. O alın terinin onuruna inanan, Türk sporundaki pisliğe bulaşmamış, temiz kalmayı başarmış olan üç-beş adamdan birisidir. Hiçbir kişiye ve siyasetçiye sırtını yaslamadan, sabırla çalışarak, hatalarından ders çıkararak yükselmiştir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...