AK Parti’de temayül yoklamasında ilk sırada yer alarak büyük bir ilgi odağı olan Trabzon Milletvekili aday adayı Şeref Malkoç, kadınlar gününe özel mesaj verirken, partisinin kadın milletvekili aday adaylarını överek, taktir etti,

Malkoç, AK Parti’nin birbirinden değerli 7 kadın milletvekili aday adayı olduğunu belirterek “Trabzon’da bir başka partide bu sayıda aday adayı yok. Bu bile Ak Parti’nin kadına verdiği değer, AK Parti’de kadının ne denli önemli olduğunu gösteren bir somut gerçektir” dedi.

TRABZON’UN İLK KADIN MİLLETVEKİLİNİ DE AK PARTİ ÇIKARDI

Çok partili döneme girildiğinden bu yana bütün partilerin Trabzon özelinde, kadınına değer verdiğini söyleyerek lafta kalan bu söylemlerin hayata geçmesinde Ak Parti’nin de Trabzon özelinde bir ilk gerçekleştirdiğini belirterek “ Sayın Safiye Seymenoğlu, demokrasi tarihimizin Trabzon’da üst üste iki kez seçilen kadın milletvekili. Ve bunu da AK Parti gerçekleştirmiştir. Kadına her türlü değeri verdiğini söyleyenler ne yazık  ki, çok partili dönemden bu yana bir tek kadın milletvekilini Trabzon’dan Ankara’ya milletvekili olarak göndermediler” dedi.

AT Parti’nin kadına ve gençlere pozitif ayrımcılık yaptığını, Trabzon büyükşehir ve ilçe belediyelerinde kadın belediye meclis üyesi olan en çok parti olduğuna da dikkat çekerek “Hamasi söylemlerle kadına değer verilmez, kadın hayatın her alanında olmalı. AK Parti kadın üyelerine kadınlara siyasete düşünen bütün kadınlara gerekli tüm kolaylığı sağlamıştır. Kadına Ak Parti sözde değil özde değer vermiştir” dedi.

Malkoç, teşkilatları ayağına giderek siyası çalışmasını sürdürmeye devam ederken, özellikle kadınlar günü nedeni ile kadın partimi üyeleri ile bir araya gelerek, AK Parti’nin kadın politikaları konusunda parti teşkilatlarındaki kadın üyeleri bilgilendirdi.

BİR SORU ÜZERİNE DEDİ Kİ..”KADIN MİLLETVEKİLİMİZ ELBETTE OLMALI..”

Bu arada Malkoç, ilçe teşkilatlarını gezerken özellikle kadın partili üyelerin “Bu seçimlerde de AK Parti’nin kadın milletvekili olmalı mı “ sorusuna şöyle cevap verdi..

“AK Parti, hayatın her alanında kadınlara ve gençlere önem veriyor. Onlara kolaylık sağlıyor. Trabzon’da iki dönemdir kadın milletvekilimiz var. Elbette bu dönemde de olmasını ben yürekten isterim. Hem milletvekilimiz hem de kadın aday adayı milletvekillerimiz toplum tarafından sevilen, birikimli, yetenekli kişiler. Elbette Trabzon’un AK Parti’den kadın milletvekili ile temsilini arzuları. Bunun için de elimizden gelen çalışmayı gösteririz” dedi..