Gümrükçüoğlu, Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un, mahkeme kararlarıyla hiçbir şikeye bulaşmadığının tescil edildiğini belirterek, "Biz kimsenin mahkumiyetinden sevinç duyan bir anlayışın şehri değiliz. Tüm camia olarak sadece hak ve adalet istedik. Bunu da her platformda dile getirdik" diye konuştu.

Tarihi şike davası sürecinde Trabzonspor'un ve tüm Trabzonluların, camiayı karalamaya yönelik iddiaları çürütmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkı tek yürek, tek birliktelik ve beraberlik sergiledi. Şerefli şampiyonlukların şehri ve takımı olduğumuz bir kez daha ispat edilmiştir" dedi.

Tüm camia olarak güçleri nispetinde haklarını aradıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon nüfus itibariyle 760 bindir. Trabzon kökenli olan Türkiye'deki insanların sayısı 4 milyondur. Trabzonspor'un sevdalısı olup da Trabzonlu olmayanları da buna ilave edersek 5 milyondur. Gücümüz nispetinde hakkımızı elimizden geldiğince tüm camia olarak arama gayreti içerisinde olduk. Bu süreçte Trabzonspor yapması gereken hiçbir şeyi ihmal etmemiştir. Trabzonspor'un haysiyet ve şerefi ile birlikte konumunu muhafaza ederek yapması gereken adımları vakur bir şekilde atan Başkanı, As Başkanı ile yönetim kurulu dahil hepsini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum."

Futbolun en başta barış ve kardeşlik anlayışını getirmesi gerektiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Bu şehre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer tüm kıymetli şehirlerimizin de taraftarları gelmelidir. Bizim caddelerimizde gezmelidir. Tarihi ve turistik yerlerimizi gezmeliler. Sonra tribünlerde hakaret olmayacak şekilde kendi takımlarının taraftarlığını yaparak sloganlarını atabilmelidir. Netice ne olursa olsun birbirini tebrik edip ayrılmalılar. Aslında böyle olmalı. Bunları yok eden ve insanların haklı olarak isyanına neden olan haksızlıklardır" diye konuştu.