Trabzon ile Mardin arasında başlayıp Artvin ve Bitlis ile devam eden kardeş şehirler projesi Gümüşhane-Bingöl ve Giresun-Muş illeri arasında gerçekleşen kültürel gezilerle çok daha farklı bir zenginlik kazandı.
Projede amaç, bölgeler arasındaki ön yargıları ortadan kaldırıp yaşamın her alanında dayanışma ve kaynaşma ruhunu ön plana çıkarmayı hedefliyor. Karşılıklı dokunuşlarla birlik ve beraberliğin pekiştiği kardeş şehirler projesi 80 milyonun teröre karşı nasıl kenetlendiğinin de en büyük göstergesi.
 

Bakan Soylu’ya teşekkür…
Gerçekleşen etkinliklere katılanlar gittikleri ilin tarihi-kültürel ve turistik yerlerini de gezme fırsatı yakalıyor. Kardeş şehirler projesi Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu arasındaki bütün illeri kapsıyor.
19-21 Eylül’de Gümüşhane Bingöl’e, 22-25 Eylül tarihleri arasında da Giresun Muş’a i-adeyi ziyaret gerçekleştirecek. Sivil toplum örgütleri, dernekler, esnaf, öğrenci, ev kadını, meslek kuruluşları gibi toplumun her katmanından kişilerin katılım gösterdiği geziler 3 gün sürüyor. Kardeş şehirler projesine katılanlar bu projenin içerisinde olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkürlerini ifade ederek, projenin aynı kararlılıkla devam etmesi gerektiğini ifade ediyorlar.