61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 31 Mart Yerel Seçimler öncesinde bu ay yapılacak son toplantılarının, ilki bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Ankara’da bulunması nedeniyle toplantıya Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı yaptı. 
İlk yoklama ile başlayan ardından gündem dışı maddelerin, gündeme alınmasıyla devam eden Mecliste, 15 yıldır Meclis üyeliği görevini yürüten Başkan Vekili Kınalı, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

TRABZON BELEDİYECİLİK TARİHİNDE REKOR.. 
Kınalı,  “Büyükşehir belediyeciliğinde ilk 5 yılımıza rağmen, diğer büyükşehir belediyeleri için ilk 5 yılları ile mevcut imkan ve diğer koşullarına göre mukayese yapıldığında en başarılı belediye olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.
Bu başarılı dönemimizi mevcut imkanlara göre, tersine göstermek için algı operasyonları ve icraat yapmamızı engellemek için birçok varyasyonlara girilmiştir.
Bu menfi girişimlere rağmen büyükşehir belediyemizin bu dönemi, meclisimizin başkanımıza verdiği güç ve yetki ile ilimize birçok ilkler kazandırılmıştır. 

KIT İMKANLAR VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANILDI
Gerek altyapıda gerek diğer yatırımlarda gerekse TİSKİ yatırımları ile beraber kıt imkanlar verimli şekilde kullanılmıştır. Trabzon belediyecilik tarihinde birçok alanda rekorlar kırılmıştır” dedi. 
“Şehrimizin 10 yıl ve 5 yıl önceki resimleri ile bugünkü resimleri karşılaştırıldığında nelerin değiştiği daha iyi algılanacaktır. Tabi ki bu algılanan bakan değil gören gözler için geçerlidir” ifadeleriyle sözlerine devam eden Kınalı, “Devam eden ve ihale aşamasında olan yatırımlarımızın bitmesiyle çok daha güzel bir Trabzon’la beraber, Türkiye’deki yaşanabilir iller arasında ilk sıralara yükseleceğimizi düşünüyorum.
Yaptığımız ve devam eden projelerimizin bir kısmını tamamen belediyemiz imkanları ile, bir kısmını başta TOKİ, TCK, DSİ ve diğer devlet kurumlarımızla paydaş olarak yürütmekteyiz” dedi. 

ALGI OPERASYONLARI, KARALAMA
Belediye ve Başkan Gümrükçüoğlu’nu yıpratmak için algı operasyonları yapıldığını ileri süren Kınalı, “Belediyemizi ve sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu yıpratmak için yukarıda bahsettiğim  “algı operasyonlarını ve karalama”  kampanyalarının nedenini de şöyle açıklamak istiyorum.
Trabzon’da yaşayan 800 bine yakın insanımızın bize emanet ettiği belediye varlıklarını ve imkanlarını hakkaniyet kurallarına uygun olarak yönetmeye çalışmaktır. Yani sesi gür çıkan bir avuç insanın haksız ve hukuksuz taleplerine karşı koyarak, sesi çıkmayan büyük kitlelerinde hakkını koruma mücadelesini başkanımız ve bu meclis vermiştir. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA KARŞI YÜRÜTÜLEN ÇİRKİN KARALAMA.. 
Eğer 800 bin insanın emaneti  yok sayılarak adeta kendilerine ayrı “kural ve hukuk “ isteyen belediye imkanlarını direk veya dolaylı şekilde kullanma imkanı bu güç ve menfaat gruplarına verilseydi, belediyemize ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na karşı yürütülen bu çirkin karalama kampanyaları olmazdı. Bu konuda mukayeseli iyi bir analiz yapıldığında ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.
Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Belediyesi en büyük kusuru, sesi gür çıkan güç ve menfaat gruplarının haksız taleplerine karşı koyup her zaman kamu menfaatlerini ön planda tutmasıdır.
Başkanımız, Belediyemiz ve kendisi ile ilgili  her türü icraatları ile ilgili eleştirilerden bir rahatsızlık duymamışızdır. Aksine onları bir kazanım olarak görüp gerektiğinde faydalanmıştır. Bizim itirazımız “Siyahı beyaz gösterir gibi” yürütülen algı operasyonları ve karalama kampanyalarıdır” diye konuştu. 
Mecliste sözler alan CHP’li üye Cahit Erdem, sözlerde meclisi mi kast ettiği sorusuna Kınalı, hayır diyerek mecliste verilen ret oylarının renk kattığını ve katkı sağladığını kaydetti.