Trabzon’un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi’nde bulunan ve restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçilerine kapatılan Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları devam ederken, ziyaretçilerin manastırı karşıdan net görebilmeleri için bölgeye hakim yamaca yapılan seyir terasları turizm sezonuna hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

Ziyaretçileri alana dağıtabilmek, doğaya daha da hakim olabilmelerini sağlamak amacıyla manastırı karşı noktadan gören Seslikaya mevkiine inşa edilen seyir terasları sayesinde ziyaretçiler karşı noktadan manastırı rahatlıkla görebilecek. 2016 yılında hazırlanan projede toplam yürüyüş yolu 11.1 kilometre olurken, iki noktada seyir terası ve iki seyir terasının arasındaki 550 metre yolun kaplanması gerçekleştirildi. Sezona hazır hale getirilmeye çalışan seyir teraslarının maliyeti 838 bin TL’yi buluyor.

Milli Park’ın girişinden sonra oluşturulacak olan ring seferiyle birlikte teraslardan Sümela Manastırı tam karşıdan görülme imkanına sahip olacak. Gelen ziyaretçilerimiz sadece araçla çıkılıp Sümela Manastırı’nın gezildiği bir alan değil çevresiyle gezilen bir noktaya gelecek. Sümela’da kalış süresi daha da artacak ve gezi alanları çoğalmış olacak. Gelen ziyaretçiler hem trekking yapılabilecek hem de milli park olması nedeniyle yabani hayatı görme imkanına sahip olabilecekler.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Altındere Vadisi Milli Parkı, özellikle doğal yaşlı ladin ormanları, vadi ve akarsu peyzajlarının hakim olduğu kırsal rekreasyon alanları ile ziyaretçi sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor. 2 bin 800 metreye çıkan dar vadileri, küçük su düşüşleri gösteren çağlayanları, bitki örtüsü ve hayvan varlığı ile peyzaj özellikleri bakımından zengin bir alana sahip Altındere Vadisi Milli Parkında alanın kaynak değerleri korunarak yapılan yatırımlar ile ziyaretçilerin alanda daha fazla vakit geçirmesi sağlanmış olacak.