"Üstü seyir terası, altı yüz karası” başlığı ile başladığı açıklamasında Söğüt, “Trabzon’un simgesi, şehre hâkim konumuyla doğal bir teras, piknik, spor alanı ve çayın en keyifle içildiği yerlerden biri olan Boztepe, bu şehre ihanetin simgesi oldu.

Önce, yapımına izin verilen beton yığını ucube bir otel inşaatıyla hançerlenen Boztepe görüntüsü, Trabzon’a ait tüm mimari, estetik ve kent kültürü ilkelerini de, bilgilerini de yerle bir etmişti.

Sonra da, bu tahribat yetmezmiş gibi, geçtiğimiz aylarda, Kanuni Bulvarı Yolu çalışmaları kapsamında Boztepe’yi delip geçen iki tünel inşaatının başlamasıyla, ikinci kez -üstelik çatallı bir hançerle- hançerlenmişti.

Bilindiği üzere, ülkemizin en pahalı şehir içi yol inşaatları arasında gösterilen Kanuni Bulvarı’nın, her etabının beraberinde getirdiği eleştiriler, Boztepe’de ki tünel inşaatlarının yarattığı tahribatla zirve yapmıştı. Bu eleştirilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘çalışmalar bittiğinde eski haline gelecek’ şeklinde akıllara ziyan bir cevap vermişti” ifadelerini kullandı. 
Söğüt, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün, Boztepe’nin böğrüne saplanan çatallı hançerin gözler önüne serdiği korkunç görüntü, Boztepe’nin artık eski haline gelemeyeceğinin kanıtıdır. Ortada üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir tablo mevcuttur.

Büyükşehir Belediyesi ve büyükşehirin en önemli paydaşı Ortahisar Belediyesi, şimdi de Boztepe’ye, yürüyüş yolları, seyir terası gibi imalatların olacağı ‘Seyri Şehir ve Kültür Rotası’ isimli bir proje çalışması başlattı.

Boztepe’nin hançerlenmesine izin veren, gözler önüne serilen vahameti görmek istemeyenlerin bu bölgede yeni bir proje başlatması, her ne kadar ‘doğal yapıya minimum müdahale edilecek’ denilse de beraberinde soru işaretleri oluşturmaktadır.

Doğal bir teras olan Boztepe’ye küçük dokunuşlar yetecekken, on trilyonun çok üzerinde maliyetle yapılacak imalatların, yeni bir tahribata zemin oluşturacağı kaçınılmaz görülmektedir. Boztepe’de yapılan ya da izin verilen çalışmaların yarattığı tahribat ortadayken, yeni bir proje deyip Boztepe’ye dokunacağız diyenler bilmelidirler ki, bu sözleri kulaklara hiç hoş gelmemektedir.

Sözün özü; Boztepe’ye dokunmamak, Boztepe’ye de, Trabzon’a da, Trabzonluya da iyi gelecektir”