61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Bölgenin en büyük Toptan Satış Organizasyonu, Özgüneş Ticaret’in katkısı ile yarın saat 12:00’da açılıyor. Türkiye çapında 75 firmanın standını açarak ürünlerini tanıtacağı organizasyon, Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesinde ki Özgüneş Plaza’da 24-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 
Ticaret hayatına seyyar satıcılıkla başlayarak, Trabzon ve bölgenin en büyük işletmelerinden biri olan Özgüneş Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş,  yarın başlayacak organizasyon ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Özgüneş Ticaret’in  “Hırdavat, kırtasiye, elektronik, plastik ve oyuncak grubuna” hitap ettiğini kaydeden Güneş, yarın açılacak organizasyonla birlikte 75 firmanın Trabzon’da fabrikalarında verdikleri hizmeti Trabzon’a getirdiklerini kaydetti.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA YAPILACAK
Güneş, “ Projemiz Türkiye’de ilk, bizde de ilk olacak.. Satış organizasyonları 3-4 günlük olur. Bizde senede 4 mevsim, 4 defa bu organizasyonun olacağını firmalara söyledik. Firmalar bu konuyla ilgili elinden gelen destekleri vereceklerini taahhüt ettiler. 32 yıl bu firmalarla çalıştığımızdan dolayı geçmişimizi bildiğinden, yapacağımıza inandıkları için destek verdiler. İş yerimizde 75 firmaya birer stant verdik. Bu firmalarla görüşmemiz 2018 yılı sonuna kadar devam edecek” dedi.



2018 YILI SONUNA KADAR ANLAŞMA...
Fabrikaların kendi illerinde sundukları hizmeti, bu organizasyon ile birlikte Trabzon’da vereceklerini kaydeden Güneş, “Biz bu düşünceyi yaparken kalbimizde şu oluştu. Fabrika Konya’daysa hizmeti Trabzon’da olacak. Biz fabrikalara gidip diyoruz ki Trabzon’da bu ürününüzü bu bölgede satalım. Fabrikanın olduğu yerde verdiği hizmeti Trabzon’da sunalım. Onlardan numune ürün alıyoruz. Sattıkça sipariş vermeyi onlara taahhüt ediyoruz. Bunu da 2018 yılı sonuna kadar yapacağız. Bunu göze aldık ki çok rahat hizmet verelim. Bu icraatımız da 2018 yılı sonunda meyvesini verdiği zaman Fabrika İzmir’deyse, Denizli’deyse Türkiye’nin her tarafında hizmet olacağını bu proje gösterecek” diye konuştu.

75 FABRİKA TRABZON’A GELDİ
Güneş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon’un, haberi olmadan 75 firmayı Trabzon’a getirdik. Bu 75 fabrikanın hizmetini Trabzon’a getirmek demektir. 75 fabrikanın hizmetinin Trabzon’a gelmesi demek bölgeye renk katacak. Vatandaşlar artık, daha hızlı, uygun şekilde, kaliteyi daha uygun fiyata almasını bizim projemizle elde edecek.



İŞ KURMAK, İŞİNİ BÜYÜTMEK İSTEYENLER...
Ticarete renk  katacağız. İş kurmak, işini büyütmek, fabrikaların desteğini almakta  zorlananları bekliyoruz. Biz bu proje ile nakliye masrafını kaldırdık. Nakliyeyi şuanda fabrikalar karşılıyor. En azından yüzde 10’a yakın fiyattan nakliye karı oldu. Bölgemizde 32 yıllık ticaret tecrübemiz var. Hangi ürün hangi mevsimde gittiğini çok iyi biliyoruz. Önümüzde kırtasiye sezonu. Biz bölge halkının, esnaf kardeşlerimizin ihtiyacını görelim diyoruz”

İŞ KURMAK İSTEYENLERE DESTEK
Bölgede iş kurmak isteyenlere destek vereceklerinin altını çizen Güneş, “Bölgemizde bizim işi yapmak isteyenlerin gelip bizimle görüşmesi, onlara bizim de elimizden geldiği kadar destek vermemiz Allah nasip ederse vesile olacak. Çünkü fabrikalar bizlere destek sunuyor, bizim de bu desteği bölgemizde bizim bu işi yapmak isteyenlere, işini geliştirmek isteyenlere biz de destek vermemiz gerektiğine inanmaktayız. İnşallah herkese ticaretle ilgili vesile oluruz. Biz esnaf kardeşimizin oğluna kendine iş kurduğumuzda o da 6 -7 tane eleman personel çalıştıracak. 



300’ÜN ÜZERİNDE PERSONEL
Bizim Özgüneş ve Güntaş firması olarak 300’ün üzerinde çalışanımız var. Hedeflerimiz bu sayıyı daha da arttırmak. Onlara sistem dışında olan müşterilerimiz var. Kara defterle olan müşterilerimiz var. Onları da bilgisayar sistemine geçirip daha güzel ticaretler yapmaya Rabbim nasip eylesin” dedi.

PERAKENDE SATIŞ OLMAYACAK
Organizasyonun yapılacağı alanda her hangi bir sorun çıkmayacağına dikkat çeken Güneş, “5 tane yolcu asansörü, 2 tane yük asansörü var, 4 bin metre otopark, etrafımızda geniş rahat. Bugün trafikte hiç bir sorun olmayacaktır. Gelen müşterilerimizin rahatlıkla araçlarını otoparka çekip, üst katlara çıkabilir. Bugün 95 bin 100 bine yakın çeşidimiz var bu bölgede. Kapının girişine yazdık. Perakende satışımız yok. Fabrikaların bize desteği, sadece bu işi yapan bakkal, market, kırtasiye vs.. bu gibi firmalara sunmamız gerekiyor. Asla perakende satış yapmamamız gerekiyor. Perakende alacak dostlarımız bizim verdiğimiz her bölgede dostlarımız var onlardan alabilirler. Bize gelecek olan müşterilerin şuna dikkat etmesi lazım. Özgüneş toptan sattığını bilmesi lazım. Fabrikaların gücünü desteğini almak için bize gelsinler. 32 yıllık hayat tecrübemiz var. Biz bunları iletiriz” diye konuştu.



75 FİRMA DAVET EDİLDİ ANCAK DİĞERLERİ DE SIRADA...
Organizasyon için bölgede en çok tercih edilen 75 firmayı seçtiklerini ancak diğer firmaların da kendilerine organizasyona katılmak istediklerini aktardıklarını kaydeden Güneş, “75 firmanın 750 fabrikadan ürün almaktayız. Bu proje Türkiye’de ilk olduğu için binamız bittikten sonra binamızın 3. Katında bin 800 metre kare yerimiz var. Bir tarafı deniz, bir tarafı yayla. Son derece mükemmel. İnsanların rahat edebileceği yeri fabrikalara sunmaya karar verdik. Bunu sunarken 2016 yılında en çok ciro yaptığımız 750 firmadan 75’ini seçtik. Bu düşüncemizi A4 kağıda döktük. Davet olarak onlara bu düşüncemiz var sizi bu organizasyonda görmek istiyoruz. Olup olmama konusunda takdir sizindir dedik. Hepsi kabul etti hatta yerimiz yetmedi. Yer kalmadığından dolayı veremedik. Ancak bir üst katımızda 100 tane daha fabrikanın gelecek teşhirini sunacak yerimiz var. Ancak biz önümüzü göre göre 75 firma ile 2018 sonuna kadar hareket edelim. Herkes memnun olsun, biz 100 tane daha firmayı bölgemizin hizmetini arttırarak getirdiğimiz zaman bence bu bölgeye en büyük iyiliği hizmete renk katmayı elde etmiş oluruz” dedi.