Vali Kızılcık, ziyarette İlhan’a gümüş telkariden yapılmış kahve fincan takımı hediye etti. Ziyaretin ardındanSosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürlüğünün Kemerkaya Mahallesi Atatürk Alanı'ndaki yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, SGK İl Müdürü Musa Bulut ile SGK yöneticileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

                SGK'da yaşanan gelişmelerin takdire şayan olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Kızılcık, "Bu alanda yapılan reformlar ve atılan adımları şöyle bir zihnimizi 10 yıl öncesine götürdüğümüzde gerçekten reform nitelikte olduğunu hayatımızı adeta değiştirdiğini söyleyebiliriz. Genel müdürün, valinin ya da işçinin ayrı sosyal güvenlik rejimine tabi olduğu ve tabiri caizse sınıfsal ayrıma göre muamele yapılan bir dönem kapatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına hangi kademede olursa olsun sırf vatandaş olduğu için aynı kalitede, eşit ve yüksek düzeyde sosyal güvenlik hizmeti sunulur hale gelinmiştir. Sadece çalıştığımız dönemde değil, emekli olduğumuzda da yaşam kalitemizi sürdürebilmemiz için SGK'ya sahip çıkmamız ve primlerimizi ödememiz gerekiyor. Daha mutlu, daha müreffeh Türkiye'yi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefini idealini gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

                Son yıllarda sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlarımızın memnuiyetini sağlayacak kalitede ve düzeyde verildiğine işaret eden Kızılcık, modern bir binanın Trabzon’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

                SGK Başkanı İlhan: "Hizmetlerimizi Nasıl Ve Hangi Şekilde Sunduğumuz Önemli. Bu Amaçla Hizmet Binalarımızın Kalitesini Önemsiyoruz"

                SGK Başkanı İlhan ise, törende yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik reformunun son yıllardaki en önemli reformlardan birisi olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla artık çocukların geleceğinin garanti altına alındığını vurguladı. Reforma öncelikli olarak SGK altındaki kurumları tek çatı altına alarak başladıklarını ifade eden İlhan, şöyle devam etti: "Daha önceden Bağkur, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu çatıları altında yürüttüğümüz sağlık hizmetleri ve emeklilikle ilgili yürütülen işlemleri SGK bünyesinde birleştirdik. Bunun en önemli nedeni, tüm vatandaşlarımızın eşit ve standart şekilde aynı hizmete ulaşmalarını sağlamaktı. Bunu çok iyi bir oranda sağladığımızı düşünüyorum. Geçmişte eczanelerde ve hastanelerde yaşadığımız sıkıntıları hatırladığımızda değişimi görmemiz mümkün. Sağlık hizmetlerinde genel sağlık sigortası ile tüm vatandaşlarımızı bu kapsama aldık. Artık 18 yaşına kadar çocuklarımız sağlık hizmetlerine sınırsız bir şekilde ulaşabilmekte. Vatandaş memnuniyeti ön plana çıkardık ve çalışmalarımızda aynı hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyor." SGK olarak hizmet verdikleri binaların fiziki koşullarının iyileştirilmesini de ön planda tuttuklarına dile getiren İlhan, "Buna vatandaşlarımız açısından çok önem veriyoruz. Hizmetlerimizi nasıl ve hangi şekilde sunduğumuz önemli. Bu amaçla hizmet binalarımızın kalitesini önemsiyoruz. Aynı zamanda hizmetlerimizi ulaştıran 25 bin personelimiz var. Onların çalıştığı ortamlarda çok önemli. Onlar daha iyi hizmet verebilecekleri mekanlarda vatandaşlarımızın memnuniyetini ön plana çıkaracaklardır diye düşünüyoruz. Bu nedenle sadece illerde değil, il merkezlerine uzak olan ilçelerde de belli kriterlerde binalar açmaktayız" dedi.

                Konuşmaların ardından SGK Trabzon İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışı, Vali Kızılcık, SGK Başkanı İlhan, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, İl Müdürü Bulut ve diğer protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle gerçekleştirildi.

                Bu arada, birimleri gezen ve halkla İlişkiler biriminden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kızılcık ile İlhan'a, görevli bir personelin "bazı insanlar buraya geldiklerinde 'hangi banka-' diye soru soruyorlar" demesi gülüşmelere neden oldu.