Geçen yıl gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerin ardından vatandaşların olumlu yöndeki dönüşleri ve takdir ederek devamını talep etmeleri ile Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt’ten öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan 70 kişilik kafileyle 16-17 Şubat'ta iki şehrin kucaklaşmasına yeniden vesile olacak.

Trabzon Valiliği ve Ortahisar Belediyesi'nin ev sahipliğini yapacağı etkinliğe katılacak olan Siirt kafilesi, 17 Şubat'ta Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor maçını izleyecek,etkinlikler ile kaynaşacak,valilik ve geniş çerçevede şehir ziyaretlerinin ardından Siirt'e dönecek.

Projenin temellerinin sağlam atıldığını belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik;”karşılıklı ziyaretler ve sosyal,kültürel,sportif etkinlikler vesilesiyle kaynaşmanın temelinde hoşgörü ikliminin hakim olduğunu” söyledi.

Göreve başladığı ilk günden bu yana Siirt'te devlet ile vatandaş kucaklaşmasını önemsediklerini dile getiren Atik, duygularını şöyle aktardı: 

"Geçen yıl İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 'Basın Mensupları Arasında Gönül Köprüsü Projesi"nin temeli atıldı. Trabzonlu misafirleri şehrimiz Siirt’te en iyi şekilde ağırladık. Siirt'ten de bir kafile kardeşlik buluşması vesilesiyle Trabzon’a gitti.Şimdi de sıra öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile Siirt’ten

Trabzon’a “Gönül Köprüsü” kurmakta.
Siirt ile Trabzon tarihi ve kültürüyle iki köklü medeniyetin mirasçılarıdır. Kuzey ile güney arasında da kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğiz...” (Güneydoğu Gündem)