Taka Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu bugün köşesinde Trabzon Büşükşehir Belediye Başkan'ı Orhan Favzi Gümrükçüoğlu'nun şike konusunda önemli açıklamalarına yer verdi. 

Gümrükçüoğlu 2010-2011 şampiyonluk kupası ve şike mücadelesi ile ilgili heyecanlandıran detayları paylaştı.
Yavruoğlu köşesinde şu ifadelere yer verdi;
"Önceki gün Büyük Şehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu aradı. Köşemizden Kendilerine yönelttiğimiz sorulara cevap vermek için bizzat kendilerinin arama nezaketi göstermesine öncelikle teşekkür ediyorum.

Sayın Başkan’a bir Gürcistan gezisinde gördükleri sanat merkezinden çok etkilenerek, “bunun aynısını Trabzon’da yapacağıma söz veriyorum” demişti.

Bir diğer sorum da “Şike anıtı ile ilgili verdiği sözün akıbeti ne oldu?” şeklindeydi.

Başkan verdiği cevapta:

Evet Gürcistan gezimiz esnasında birlikteydik. Gerçekten de sanat için muhteşem bir mekandı. Aynısını yapmak konusunda çok arzuluydum ve halan da bu arzum devam etmektedir. Ancak böyle bir mekan için özellikle yer sorunumuz var. Mesela bu sanat merkezi için en uygun olacak yerin Avni Aker’in yeri olacaktır.Ancak şu veya bu nedenle bir aksiliğin olması halinde Beşirli sahilinde dolgusuna başlanan bir yerde bahis konusu Sanat Merkezinin kurulacağını müjdeleyebilirim. Verdiğimiz sözler gecikebilir ama asla konjoktürel beyanlar değildir.

Bu Kültür merkezi çok büyük tasarlanmamakla birlikte kesinlikle Trabzon’un ihtiyacını karşılayacak vasıfta olacaktır. Ve bu benim onur duyacağım bir eser olacaktır.

2010-2011 yılında Trabzonspor’un çalınan kupasıyla ilgili olarak evet, şikenin anıtını dikeceğiz sözünü verdim. Bunun için de Eski Başkanlarımızdan sayın Sadri Şener’i ve sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ile defalarca konuyu görüştüm. Malum olay çeşitli süreçlerden geçerken bu süreçlerin sonuçlarını beklememiz daha doğru olacaktır. Öyle ya Ben Trabzon Büyük şehir Belediye Başkanı olarak Kulüp başkanlarımızla birlikte bir karar vermeliyim.

Diğer taraftan Trabzonspor CAS ‘a müracaat etti.Ancak şahsi umudum oldukça azalmıştır. Fakat FİFA bakalım ne karar verecek. Malum oralarda da işler karışık… Yani olay tamamen aleyhimize sonuçlanır ise, hukuken de kendimiz sıkıntıya sokmayacak ise, Temiz futbol ve şikeyi anımsatan esaslı bir “Şike Anıtını” dikmeye hazır durumdayız.” demiştir.