İzmir’in Menderes İlçesinde Gümüşhaneli 2 kişi tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Atilla Sezen Bil, cinayetinin ayrıntılarına ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre; Hollanda’dan işçi olarak emekli olan 60 yaşındaki Bil, İzmir’e yerleşti. Gümüşhaneli olan ve Trabzon’da oturan H.Y (28), B.H (26) ve iki arkadaşı, Bil’in yaşamış olduğu Menderes ilçesine tatil gittiler.
Dost Gördü Azrail’i Oldu
Şahıslar burada Atilla Sezen Bil ile tanıştıktan sonra bir süre sohbet ettiler ve kısa sürede dost oldular. Bil, şahısları kendisine ait yazlığına davet ederek misafir etti. Şahıslar ile yaşlı adam arasındaki dostluk kısa sürdü. Menderes ilçesinin plajında beraber fotoğrafta çekilen şahılar ile yaşlı adamın son mutlu günü bu oldu.

Eşi Ölüm Anını Gördü
İddiaya göre; H.Y, eline aldığı silah ile kendilerini yazlığında misafir eden Atilla Sezen Bil’e doğrultu ve 8 el ateş etti. Talihsiz yaşlı adam burada hayatını kaybetti. Sonrasında H.Y, yaşlı adama ait 20 – FH – NH Hollanda plakalı Mercedes marka araç ile cep telefonu alarak B.H ile birlikte yazlıktan ayrıldı. Cinayetindin yaşandığı dakikalara maktul Bil’in eşi şahit oldu. 156 Jandarma ihbar hattını arayarak yardım istedi.

Bir Görgü Tanığı Daha Var
Olay yerine gelen Menderes İlçe Jandarma ekipleri yapmış oldukları çalışmada talihsiz yaşlı adamın olay yerinde öldüğünü tespit etti. Yapılan çalışmaların ardından şahıs İzmir Adli Tıp kuruma kaldırıldı. Burada yapılan otopsisinin ardından yaşlı adam Menderes ilçesinde toprağa verildi. Olayın bir görgü tanığı daha çıktı ve yaşlı adamın öldürülme anını ilçe jandarma ekiplerine anlattı. İzmir Jandarması şahısların Hollanda plakalı araç ile kaçtıkları bilgisi başta Trabzon ve Gümüşhane jandarması olmak üzere tüm Türkiye’deki Jandarmalara bildirdi.

Olay Sonrası Tatile Devam
Olayın failleri oldukları öne sürülen kişiler araç ile birlikte tatillerine devam ettiler. 7 Haziran gecesi meydana gelen olay sonrasında 4 kişi bir hafta daha tatil yapmaya devam ettiler. İzmir’den ayrılarak Kıbrıs’a gittiler burada da bir süre tatil yapan şahıslar daha sonra Trabzon’a döndüler. Aracın Trabzon’a girdiğini kameralar ile tespit eden Trabzon Polis’i şahısların yakalanması için çalışma başlattı.
Önce Araba Bulundu
Bir süre sonra Gümüşhaneli olan şahıslar Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesinde ele geçirdi. Şahısların daha önce sabıkalı olması da yakayı erken ele vermelerine neden oldu. 18 Haziran sabahı saat 10:30’da Trabzon Asayiş Büro ekipleri önce 20 – FH – NH plakalı aracı buldu. Sonrasında aracın başında beklemeye başladı. Bir sonra H.Y ile B.H aracın başına geldiğinde ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Beni Azmettirdiler
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şahıslar Cinayet Büroda ifadelerine başvuruldu. H.Y ile B.H sevk edildikleri Trabzon Adliyesinde tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi.