Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Yunus Erkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce bir kişinin kendilerini telefonla arayarak, arazide yaralı karaca bulduğunu bildirdiğini belirtti.

Ekiplerin karacayı araziden aldığını ifade eden Erkut, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız karacayı hemen veterinere götürdü. Baş ve vücudunun çeşitli bölgelerinde çok sayıda saçma yarası bulunan karaca ilk tedavisinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi. Karacanın röntgeninde baş ve gövdesine çok sayıda saçma isabet ettiği, bazılarının göz sinirlerini zedelediği, bu nedenle hayvanın kör olduğu belirlendi ve maalesef operasyon yapılamadı. Trabzon'a getirilen karaca, vücudundaki yaraların tedavisinden sonra Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Bakımı merkezdeki görevliler tarafından yapılacak. Hayvanı bu hale getiren sorumsuz kişi veya kişilerin vicdanlarının rahat olup olmadığını sormak gerekir."

Bu yıl sorumluluk bölgelerinde son olayla birlikte 4 karacanın çeşitli yerlerinden yaralandığını belirten Erkut, şöyle konuştu:

"Müdürlük olarak yaklaşık 10 yıldır hayvanların korunması konusunda sürekli eğitim veriyoruz. Halkımızda genel bir bilinç oluştu ama bazı kendini bilmez kişiler tarafından bu tür istisnalar olabiliyor. Bunların da önüne geçmek için çalışmalarımız aralıksız sürecek. Karacaları vuranların yakalanması için çalışmalar yapılıyor ama şimdiye kadar yakalanan olmadı."