Belediye Meclisinde söz alan İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkan, Göksu’ya yüklendi. 

Özkan, konuşurken zaman zaman sataşmalar yaşandığı görüldü. Bu sataşmalara rağmen konuşmasına devam eden Özkan, "Tüm Trabzonlulara Pontus imasında bulunması ve kaybedilmiş bir seçimin tekrarında oy devşirmek uğruna futursuzca belden aşağı vurduklarını görünce bir Trabzonlu olarak cevap verme gereği hissettim” dedi. 

Özkan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Trabzonlu kimdir, Trabzon neredir?Size anlatayım.. 

Trabzon Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu şehirdir. Bugün bu kubbenin altında konuşma yapabiliyorsak bunu borçlu olduğumuz Büyük Türk Milletininin Baş Kumandanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgülerine mashar olmuş, milli mücadelede sayısız şehitler vermiş en son 15 yaşında fiziken küçük kalbi kocaman Eren Bülbülleri şehit vermiş bir memlekettir. 

Özellikle sayın İmamoğlu’nun mezun olduğu Trabzon Lisesi’nin verdiği şehitler yüzünden 3 dönem mezun veremediğini dikkatlerinize sunarım. Sırf hamaset uğruna Trabzonluların vatan severliğini v eTürklüğünü sorgulamak hele de istiklal gazisi mevlüt dedenin torunu olan sayın İmamoğlu’nun Türklüğünü sorgulamak sayın Göksu’nun hakkı da değildir haddi de değildir”