99 Yıl önce milli egemenliğini ilan ederek tam bağımsız bir şekilde milletin temsil makamı olan TBMM’nin açıldığını ifade eden Başkan Kaan, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsız Türkiye’nin temelini bağımsız bir meclis kurup milli egemenliği ilan ederek başlatmıştır’ dedi.

Bu ülke topraklarının bölünmez bütünlüğüne kast edecek düşmanlara karşı en büyük gücün millet ve milleti temsil eden TBMM olduğunu ifade eden Başkan Kaan, ‘Toplumların, milletlerin geleceğini yeni nesiller yeni çocuklarımız şekillendirir. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk de geleceği çok iyi gören bir lider olarak bu önemli tarihi, günü, büyük güven duyduğu dünya çocuklarına armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti dünya çocuklarına bayram hediye eden tek devlet olarak öne çıkmış ve tüm dünyada bu davranış takdirle karşılanmıştır. 
Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler hedefinden sapmadan, güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla  aynı heyecanı yaşayan milletimiz, içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara karşı her türlü tehdidi püskürterek bugün dünyanın dikkat çeken ülkeleri arasında üst sıralarda yer almıştır. 
Şimdi her zamankinden daha çok ulusal egemenliğimize, birliğimize, dirliğimize sahip çıkma zamanıdır. Dünyada rollerin yeniden dağıtıldığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin birer ferdi olarak üzerimize düşen ülkenin çıkarlarını, bölünmez bütünlüğünü topyekün savunmak ve daha güçlü bir Türkiye için çok çalışarak üretmektir.
Tüm bu kazanımları bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere  tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anarken, onun yolundan giderek bugünkü Türkiye’nin oluşmasına katkı sağlayan tüm ecdadımıza şükranlarımızı sunuyorum. 
Bu vesile ile tüm halkımızın,  geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımıza bir bayram olarak hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.