Trabzon"da Kanuni Bulvarı"nın Yapımı İçin Yıkılacak Sitenin Sakinlerinden Tepki

Trabzon Belediyesi ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri Kanuni Bulvarı yol inşası nedeniyle yıkılması kararlaştırılan Beşirli mahallesindeki sitenin sakinleri projeye karşı çıkarak evlerinin yıkılmaması için eylem yaptılar

Trabzon Belediyesi ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri Kanuni Bulvarı yol inşası nedeniyle yıkılması kararlaştırılan Beşirli mahallesindeki sitenin sakinleri projeye karşı çıkarak evlerinin yıkılmaması için eylem yaptılar.

Kanuni Bulvarı projesi kapsamında yıkım kararı verilen, 2 Nolu Beşirli Mahallesi'ndeki Lale Evleri'nin site sakinleri basın açıklaması düzenleyerek durumu protesto ettiler. Site için verilen yıkım kararının değiştirilmesi gerektiğini ve projenin bu hali ile hem kendileri hemde devlete çok zararı olacaklarını dile getiren site sakinleri gerekli mercilere başvurduklarını ancak mağduriyetlerinin görmezden gelindiğini ifade ettiler. İnsanların banka kredileri çekerek hayalleri olan bu evlere sahip olduklarını yetkililerin ise bunu görmezden gelip yıkım kararı verdiğini dile getiren ve site sakinleri adına basın açıklamasını gerçekleştiren Yönetici Hakkı Dayı, projenin değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Hakkı Dayı, "Sitemiz önünden geçmesi düşünülen Kanuni Bulvarı yolunun genişletilme projesi Trabzon Belediyesi'nin talebi üzerine Karayolları tarafından projelendirilmiştir. Bu yolun yapım ihalesinin yarın yapılacağını öğrendik. Bizler bu projeye itirazımızı yaptıktan sonra alternatif proje hazırlayıp Trabzon Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne, Karayolları Müdürlüğü'ne ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sunduk. Bizim hazırladığımız projenin içeriğinde sadece tretuar ve orta refüj daraltılması yapılarak yolun bu şekilde planlanmasını ve alternatif olarak sunduğumuz projenin uygulanması durumunda devletin fahiş ölçüde kamulaştırma bedeli ödemesi önlenmiş olacak. Böylece site sakinleri olarak bizler de mağdur olmamış olacağız. Bu taleplerimiz Trabzon Belediye Meclisi'nin 08.05.2012 tarihli karakı ile görüşme ilke ve usullerine uyulmadan onanmıştır. Karara karşı yaptığımız itirazların reddi nedeniyle Trabzon İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma ve duruşma iptal davası açtık. Yargılama süreci devam ederken yolun ihalesinin yarın yapılması planlanmaktadır. Proje bu haliyle hayata geçtiğinde hem devlet hem de vatandaşlar olarak bizler maddi manevi yıkıma uğrayacağız" şeklinde konuştu.