61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde gerçekleşen olayda polis ‘Bize mukavemette bulundu’ derken Galip Aykan isimli vatandaş ‘Ben bir kişiyim 4 polise nasıl mukavemet edeyim, her tarafım mos mor oldu, sitenin içindeydim, evimin önünde eşimin çocuklarımın gözü önünde beni bu hale soktular, şikayetçiyim’ dedi.

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi Karadeniz Caddesi’nde site yöneticisi, sitenin içersinde polisler tarafından sorguya tabi tutuldu. 
Evinin altında ailesinin gözü önünde polisler tarafından ters kelepçe takılarak yere yatırılan Ortahisar Belediyesi Çalışanı Galip Aydın yaşanan olaylar karşısında adeta şok oldu. İşin ilginç tarafı ise polis haftası etkinlikleri çerçevesinde polisler tarafından yere yatırılıp hafif yaralanan Galip Aydın’ın polislere Türk bayrağı açıp sevgi gösterisinde bulunması idi. Olayın şokunu üzerinden atamayan ve hastaneden darp raporu alarak polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirter Aydın ‘Ben Ak Life 2 sitesinin yöneticisiyim. Burada site sakinleri bana sms atar pide taleplerini iletir, hepsi fırına çıkmasın diye ben bir fırın ile konuştum. Günün belli saati gelir pideleri getirir bende onu almak için aşağı inerim. Yine bu şekilde sitenin içinde aracı beklerken, polis ekipleri aşağıda cadde üzerinde bir vatandaşa kimlik sordu. Bende polislerimizi çok severim daha geçen gün onlara ikramda bulunup Türk bayrağı açıp sevgi gösterisinde bulunduk. 

EL SALLADI KOLAY GELSİN DEDİ

Polisleri aşağıda görev yaparken görünce el sallayıp kolay gelsin demek istedim 
Yunus ekipleriydi. Sitenin içine girdiler. Bu kez bana kimlik sordular. site yöneticisi olduğumu fırın aracını beklediğimi zaten ev kıyafeti ile olduğum için cüzdanımın evde olduğunu kimliğimi evden alıp getirebileceğimi söyledim. 
Olmaz seni karakola getireceğiz dediler. 
Çok şaşırdım. Evimin altındaydım. Eşim ve çoçuklarım beni izliyordu. Tamam ama evimin şurada alayım bakın ben sıradan bir insan değilim bu sitenin yöneticisiyim herkes tanıyor beni, pide almak için de indiğimi biliyor dedim. Olmaz deyip zorla araca bindirmeye çalıştılar, ters kelepçe takıp o kadar site sakini ve ailemin çocuklarımın gözü önünde beni yere yatırım üzerime çullandılar. Kollarım dizim, omuzum, morardı, kızardı. 

DARP RAPORU ALDI

Hastaneden darp raporuda aldım. Bakın bana bu muamelede bulunan polis güneş gözlüklerini bile çıkarma zahmetinde bulunmadı. Benim polis teşkilatına sevgim saygım sonsuzdur ama böylesine bir hareket maruz kalmak beni derinden yaraladı. bir kişiydim tam 6 resmi 2 sivil araçla beni almaya geldiler. Suçum ne evimin altında eşofmanla kimliksiz durmak mı. Hepsinden şikayetçi olacağım’ ifadelerini kullandı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Trabzon Valiliği 61saat.com’da yayınlanan o görüntüler üzerine tahkikat başlattı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ‘Bu son süreçte üstün çaba gösteren emniyet teşkilatımızın böyle bir görüntü ile gündeme gelmesi kabul edilebilir değil. Amacını aşan bir müdahale olmuş. Konuyla ilgili Emniyet Müdürümüzede talimat verdim. Gerekli inceleme başlatılmıştır.