61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası’nın genel kurulu Pazar günü yapıldı. Saat 10.00’da başlaması planlanan kongre çoğunluk sağlanamadığı için başlayamadı. Bir türlü çoğunluğun sağlanamadığı ve bir hafta sonrasına ertelenmesi planlanan kongrede oda görevlilerinin gelmeyenlerin yerine imza atarak kongreyi başlattıkları ileri sürüldü.

Kongrenin başlaması için gerekli olan 312 delegenin imzasını tamamlamak için aleni bir şekilde listeye imza atıldığı ileri sürüldü.

HERKES OYUNU KULLANDI!

Seçimin ardından tekrardan seçimi kazanıp Trabzon İnşaatçılar Odası ve Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan iddialar üzerine açıklamalarda bulundu. Taflan "Yazıklar olsun. Genel Kurula herkes geldi. Kabine girdi oyunu kullandı. Delegasyon nerde hâyır olduğunu gördü ve oyunu verdi. Seçim kaybedilebilir. Her kaybedilen seçimin arkasından böyle hitam edilebilmesi hoş değil. O genel kurulun nasıl sabote edildiği, beni nasıl itamlarla, suçlamalarda bulundukları ortada. Sabote ettiler bırakmadılar suçlamalara cevap vermeme, ne yaptığımı ne yapacağımı anlatmama izin vermediler. Sabote edilmiş bir genel kurul. Ama sağduyu ortaya çıkartarak kurulu tamamladım.” dedi. 

KONUŞMA HAKKIMI GASP ETTİLER!

Taflan "Ismarlama haber ile insanlari tohmet altinda birakmak hos degil. Konuşma hakkiımı gaspettikleri gibi anlatacaklarımı anlattırmadılar suçlamalara cevap verdirmediler. Yaptığım ve yapacaklarımı ifade etmeme müsade etmediler. Üyelerin icinde kendisine neden beni konusturmadInız dediğimde, ben siyaseti iyi bilirim özellille konusturmadık diye cevap verdi. Böyle seçimemi girilir. Benim üzüldüğüm bana olan tavrından ziyade genel kurulda bulunan delegelere yapilan ve sergilenen tavirdir.”ifadelerini kullandı.

ONLAR KARDEŞİMDİR!

"Benim üzüldüğüm nokta kardeşim diye hitap ettiğim insanın beni üzdü. Ben genel kurul sırasın da mevcut başkanıyım, ben kardeşim diye hitap ederken bana söylem tarzları hoş olmadı. Ben bana destek veren vermeyen arkadaşlara delegelere teşekkür ediyorum. Onlar yine kardeşimdir. Aynı camia içerisindeyiz. Ne gönül ne tavır koyarız."