Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sochi Limanı'nın yük ve yolcu trafiğine açıldığını söyledi.

Bu kış yapılan Kış Olimpiyatları için Sochi Limanı'nın yük ve yolcu trafiğine kapatıldığını hatırlatan Hacısalihoğlu, Trabzon'u ve bölgeyi yakından ilgilendirmekte olan Sochi Limanı'nın yolcu ve otomobil trafiğine açıldığını, diğer taraftan da Adler Limanı'nın da yük ve feribot için hizmet verdiğini belirtti. Hacısalihoğlu, Sochi Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levcenko'dan kendlerine gelen yazıya vurgu yaparak "Yazıda 'Sochi deniz ticaret limanı otomobil taşıyan gemilerin ulaşımı için açılmıştır. Sochi-imeretinsk (Adler) limanı da yük gemilerinin girişleri ile ilgili bir problem bulunmamakta, Ro-Ro gibi gemilerin girişi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir' deniyor" bilgisini verdi.
 
Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu'nun Sochi kenti ile yeniden ilişkilerin gelişeceğine dikkat çekerek "Rusya 2018 dünya futbol kupası yatırımlarına hazırlanıyor. Bunun öncesinde 18-21 Eylül'de 13. Sochi Yatırım Forumu yapılacak. Foruma 40'dan fazla ülke katılıyor. 1300 Türk firmasının faaliyette olduğu Rusya'da bugüne kadar 50 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı yapıldı"ifadelerini kullandı. - Trabzon