Başkan Usta Trabzon'da şoför esnafının özellikle pandemi döneminde ekonomik olarak büyük sıkıntıya girdiğini ve dönüşüm sürecinde yeni araç almak zorunda kaldıkları için baya zorlanacaklarını belirterek bu anlamda yeni alınacak araçlarda dönüşüm çerçevesinde ÖTV-KDV muhafiyeti ve düşük faizli kredi için AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta'yı makamında ziyaret ederek şoför esnafının son durumunu iletti.

Başkan Usta, Cora ve Balta'dan özellikle esnafın dönüşüm esnasında yeni araç alırken ÖTV ve KDV'de muaf olabilmeleri ve aynı zamanda düşük kredi alabilmeleri açısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a konuyu bildirmeleri için ricada bulundu.

''Şoför esnafının ekonomik olarak girdiği zor durumdan çıkabilmesi ve tam manada dönüşüme ayak uydurabilmesi için bunların olmazsa olmaz şartlardan olduğunu belirten Hakan Usta, ''Biz şoför esnafımızın talepleri doğrultusunda Ankara'ya geldik ve taleplerini Milletvekillerimize ilettik. Sağolsunlar bizleri çok iyi karşıladılar ve taleplerimizi dinlediler. İnşallah esnafımıza can suyu olacak en güzel şekilde ayak uydurabilmeleri adına araçlarını yenileyebilmeleri adına onlara rahatlık sağlayabilecek talepleri sayın vekillerimize ilettik. Dileriz hemşehrimiz sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu taleplerimizi olumlu karşılar ve Trabzon esnafı dönüşüme en güzel şekilde ayak uydurur ve araçlarımızı yenileyerek Trabzon halkına en güzel şekilde hizmet ederiz. İlgilerinden ötürü Trabzon Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum'' dedi.