Alınan bilgiye göre, Van'a gitmek için Samsun'dan yola çıkan Kasım D. yönetimindeki 34 PAM 65 plakalı yolcu otobüsü, 03.30 sıralarında Kop Dağı'ndaki kayak tesislerinin bulunduğu mevkide arıza yaptı. Otobüsün motor bölümünde meydana gelen arıza nedeniyle 5'i çocuk toplam 50 yolcu ile şoför ve muavin aşırı soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yolcuların haber vermesi üzerine bölge trafik ve jandarma ekipleri olay yerine ulaştı. Başka bir firmadan otobüs çağrılarak, yolcuların tahliye edilmesi istendi. Şoför Kasım D.'in yeni bir otobüsün parasını ödeyemeyeceğini, kendi firmasından otobüs istediğini belirterek, farklı bir firmadan otobüs çağrılmasına karşı çıktığı iddia edildi.

Yolcular, hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına düştüğü Kop Dağı'nda geceyi, otobüsün içerisinde ve dışarıda yaktıkları ateşin başında geçirdi.

Jandarma ekipleri, saat 07.00 sırasında yolcuları kendi araçlarıyla olay yerine yakın bir restorana taşıdı. Burada ihtiyaçlarını gideren ve ısınan yolcular Van'dan istenen otobüsün gelmesiyle yeniden yola çıktı.

-"Aracımız geliyor, tahliyeye gerek yok demişler"-

Bayburt Valisi Hasan İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otobüsün dağda arıza yaptığının jandarmaya saat 05.30'da bildirildiğini söyledi.

Jandarma ekiplerinin hemen olay yerine ulaştığını belirten İpek, "Otobüs şoförü görevlilere, 'bizim aracımız geliyor, tahliyeye gerek yok' demiş. Bunun üzerine jandarma bir süre bekledikten sonra, aracın gelmesi gecikince saat 07.00'den sonra yolcular en yakın tesise tahliye götürüldüler" dedi.

Vali İpek, tesisteki yolcuların ısınmasının sağlandığını ifade ederek,

"Yolcular burada ısındıktan sonra, bekledikleri aracın gelmesiyle yeniden yola çıktılar" diye konuştu.

-"Çocuklar üşüdüler"-

Yolculardan Fatma Doğan ise otobüsün 03.30'da arıza yaptığını belirterek,

"Burada çok üşüdük. Otobüste çocuklar vardı, onlar da çok üşüdüler" dedi.

Arabanın arkasında ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını ifade eden Doğan,

"Şoför ilk önce tahliye edilmemizi kabul etmedi. Daha sonra jandarma arabasıyla tesise götürüldük" dedi