Soğuksu İstiklal İlkokulu düzenlediği bir etkinlikte elde edilen geliri Trabzon Lösemili Çocuklara yardım derneğine bağışladı. Derneğe yapılan bu bağış hakkında Trabzon Lösemili Çocuklar Yardım Derneği yönetim kurulunundan bir açıklama geldi.

Açıklama şu şekilde; 

Soğuksu İstiklal İlkokulu’nun Trabzon Lösemili Çocuklara Yardım Derneği yararına düzenlemiş oldukları sosyal aktivite sonucu elde etmiş oldukları geliri Derneğimize bağışlamalarından sonsuz mutluluk duyduk. Okulumuzun idareci kadrosuna ve aktivitenin düzenlenmesinde emeği geçen 4 D Sınıfı Öğretmeni Sayın Sevil Demirkale ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. Trabzon Lösemili Çocuklara Yardım Derneği olarak amacımız Çocuk Onkoloji Hastanesini bölgemize ve Karadeniz Teknik Üniversitesine kazandırmaktı. İki yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve direktifleri ile üniversitemiz bünyesinde önce Çocuk Onkoloji Hastanesi olarak daha sonra hastane kapasitesinin çok fazla olması nedeni ile öncelikli olarak Çocuk Hematoloji Onkoloji servisi ağırlıkta olmak üzere Çocuk Hastanesi İnşaatına başlanmış ve inşaat büyük hızla devam etmektedir. Bu konuda derneğimiz konuyu kamuoyunda farkındalık uyandırması açısından önemli rollü olmuştur.  
Son olarak ta derneğimiz KTÜ Farabi Hastanesi bünyesinde inşaatı bitene kadar Kemik İliği Nakli Ünitesi kurulması için KTÜ Rektörlüğü’ne maddi destekte bulunmuştur. Yaklaşık 2019 yılı sonunda kadar inşaatı bitecek olan Kemik iliği Nakil Ünitesinde önümüzdeki yıl çocuk hastalara kemik iliği nakli yapılması planlanmaktadır.
Derneğimize destek ve katkıda bulunan tüm kuruluş ve şahıslara bir kez daha teşekkür eder desteklerinin devamını bekleriz.
Dernek merkezimizde düzenlen törende yardımlarından ötürü Soğuksu İstiklal ilkokulu İdareci ve Okul Aile Birliğine Dernek Başkanımız Prof.Dr.Erol Erduran ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.