Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon'da yapılan altyapı çalışmalarının ardından Arnavut kaldırımlarının gelişigüzel dizildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Söğüt, ayıp, yazık, günah diyerek şu ifadeleri kullandı: "Bir yıl önce Ortahisar ilçemizde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan içme suyu şebekesi yenileme projesinin, özellikle şehrin kalbi konumundaki Meydan bölgesinde ağır aksak ilerlemesi, esnafı, vatandaşı ve şehre gelen ziyaretçileri canında bezdirmeye devam ediyor.

Altyapı çalışmalarının bir yıldır kahrını çeken Trabzon, altyapı bittikten sonra hızlıca üstyapının biteceğini beklerken, taş kaplama işinin kaplumbağa misali ilerlemesi yetmezmiş gibi taş kaplamanın ruh, renk ve estetikten yoksun olması, tüm Trabzonluları hüsrana uğrattı, uğratmaya devam ediyor.

Altyapı çalışmaları başladığında şehrin ana ve ara birçok cadde ve sokağında Trabzon’la özdeşleşmiş Arnavut kaldırım taşlarının yerlerinden sökülmesi bazı tartışmaları beraberinde getirmiş, Başkan Zorluoğlu bu taşların yerlerine koyulacağının sözünü vermişti.

Ağır aksak ilerleyen altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında şimdi de Tabakhane Camii ile Uzun Sokak arasına Arnavut kaldırım taşları serildi, serilmeye devam ediyor. Fakat gelişigüzel ve baştan savma. Arnavut kaldırım taşlarının serilmesiyle beraber, herkes  ‘bu nasıl işçilik’  sorusunu sormaya başladı. Kötü işçiliğin ortaya koyduğu görüntü Trabzon’a yakışan bir görüntü değildir.

Herkesin gördüğü bu kötü işçiliği, ne gariptir ki Başkan Zorluoğlu görmüyor, yardımcısı, danışmanı, daire başkanı, mühendisi, onlarca üst düzey yöneticisi olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi görmüyor, müdahale etmiyor, düzeltelim demiyor.

Herkesin gördüğünü görmemek, görmemezlikten gelmek ayıptır, günahtır. Bu ayıbın ve günahın sahipleri Trabzon’a yazık ediyor. Ne Trabzon ne de Trabzonlular da bu ayıplı, günahlı yönetimi hak etmiyor."