61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da bu sabah gerçekleşen toplantıda konuşan DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ilginç bir açıklama ile dikkatleri Trabzon’a çekti.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği (UR-GE)" projesi tanıtım toplantısında konuşan DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Trabzon’un lojistik üs olma özelliğini gün geçtikçe kaybettiğini belirterek siyasilere ithafen bazı uyarılarda bulundu.
Gürdoğan, Trabzon’un tarihten bu yana gelen bir ticaret merkezi olma özelliğini birilerinin unuttuğunu ifade ederek “evet turizm de bizim için önemli fakat Trabzon tarihi İpekyolu üzerinde olan konumu itibarı ile 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir.  Zamanında Trabzon Limanı bu coğrafyadaki ticari aksın en önemli aktarma istasyonu idi. Şimdi bunu bir çırpıda yok saymak doğru olmaz. Bakın Çamburnu bekliyor, mahkememiz devam ediyor. Raylı sistem bir türlü Hopa’ya ulaştırılamadı. Çin yeni Demiryolu ağı ile Türkiye’yi pas geçecek ticari hattı oluşturmak için bir güzergâh çalışıyor.
Ama Trabzon buna entegre olabilir. Çamburnu burada değerlendirilebilir. Poti’de Çin tarafından yapılan liman benzeri veya daha büyüğü şehrimize de yapılabilir.  Bu şehrin bir hedefi olmamalı yani tek hedefi turizm olmamalı ticaret kenti, liman kenti olduğu unutulmamalı.
19 Mayıs 1919 da Atatürk nereye çıkmıştır? Trabzon’a çıkmıştır Samsun’a değil.
Çünkü o zaman Samsun Trabzon’un bir ilçesiydi. 
Atatürk’ü karşılayanlar Trabzon şehrinin yönetenleri ile önde gelenleri idi.
Trabzon’a bugün bakıyorsunuz, Samsun’a bakıyorsunuz. Demek istediğim ortada. Bu şehrin çıkış yolları var ve bunları harekete geçirmeliyiz.” dedi.