Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Trabzon’da dahil 9 ile seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, , “9 ilimiz için daha şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını sona erdiriyoruz. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizdir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından en çok merak edilen konulardan biri de 16 - 17 - 18 ve 19 Mayıs tarihlenirnedu uygulanacak ‘Sokağa Çıkma Yasağı’nın Trabzon’da da uygulanıp uygulanmayacağı konusu oldu.

TRABZON VALİLİĞİ AÇIKLADI: 'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞU BULUNMAMAKTADIR'

Trabzon Valiliği gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, ''16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır'' dedi.

15 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sokağa çıkma yasağı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak'ta uygulanacak.

17 MAYIS GÜNÜYAŞLILARA SOKAĞA ÇIKMA SERBESTLİĞİ GETİRİLECEK

Dün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında ülke genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma imkanı verildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu vatandaşlarımızın haftalar sonra kurallara riayet ederek yürüyüş yaptıklarını, güneşlendiklerini, temiz hava aldıklarını görmekten memnuniyet duyduk. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş grubu arası çocuklarımız için benzer bir kolaylığı devreye alıyoruz. Cuma günü de 15-20 yaş grubu arası aynı imkandan faydalanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk tespit etmediğimiz taktirde bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda da sürdürmeyi planlıyoruz. Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir. 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecektir."

9 İL İÇİN DAHA GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI KALKTI

9 il için daha giriş-çıkış yasağının kaldırıldığını duyuran Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftaki toplantılarda, 9 ilimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirdik. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizde kısıtlamayı kaldırdık. Herhangi bir olumsuzluk durumunda sınırlandırmaları yeniden artırmamak için bu hatırlatmaları yapıyoruz. Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırarak, normal çalışma dönemine geri döndürüyoruz." ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu." dedi.