Son günlerde Türkiye gündeminde sıkça yer alan hayvan hakları konusunda AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Birin Başkanlığı önemli bir adım attı. Soğuk kış günlerinde dışarda kalan sokak hayvanlarına 'Yuvama Dokunma' projesi ile sığınabileceği bir yuva yapan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları hayvanseverlerden tam not aldı. 

Proje hakkında konuşan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali medeniyetimizin temelinde her türlü canlı yaşamına saygı olduğunu belirterek "Bizler İl Gençlik Kolları olarak kültürel kodlarımızda olan bir davranışın ve anlayışının gereğini yerine getirdik. Bunun için kimseden takdir veya tebrik beklemiyoruz. Sadece yapmış olduğumuz bu davranışın örnek alınmak süretiyle yaygınlaştırılması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Projede emeği geçen teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum."dedi. 

'Yuvama Dokunma' projesinin Koordinatörü olan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Demet Keskin ise amaçlarının hayvan haklarına karşı kalıcı bir duyarlılık oluşturmak olduğunun altını çizdi. 

Hayvan hakları konusunda yer yer olumsuz haberlere rastlansa da ne Trabzon'da ne de Türkiye'de bu durumun yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Keskin "Bugün insanlarımızı iyi incelediğimiz zaman birçok kişinin evinde veya bahçesinde bir şekilde hayvan beslediğini rahatlıkla görebiliriz. Fakat küçük bir olumsuz vaka Türkiye'de gündem olup tüm bu güzel örneklerin üzerini örtüyor. Bizler güzel olanı ortaya çıkarmaya, Trabzon insanının ve medeniyetimizin canlı yaşamına verdiği önemi ve sevgiyi göstermeye çalışıyoruz." diyerek projenin herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.