Avrasya Üniversitesi 7. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri göz doldurdu. Üniversite Zorlu Grand otelde  kuruluş yıldönümü yemeği düzenlendi. Geceye Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhammed Kamali, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, TTSO Başkanı Suat Hacısalhoğlu, Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, eski Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut, Tiflis Uzaktan Eğitim Üniversitesi Rektörü Prof. Nodar Papukashvili, Dekan Prof. Meki Lobzhanidze ve Kurucu Vekili Giorgi Amilakhvari’nin yanı sıra bürokratlar, STK temsilcileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.
 Yıldız konuşmasına Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşunda desteği olan dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bugüne kadar emeği olan herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum cümleleri ile başladı.Yıldız konuşmasının başında 7. yaşını kutlayan üniversitenin Trabzon’a kazandırılmasına ve bugünlere gelene kadar emeği olan isimlere tek tek teşekkür etti. 

Yıldız konuşmasında şu cümlelere yer verdi. Bir hatırlayın altı yıla yakın bir zaman hep mücadele ettik ve hakikaten tırnaklarımızla bir üniversite kurduk. Ama kurulduktan sonra da Avrasya’nın kurulmasını istemeyenler yine olumsuz propagandalarını sürdürdüler ve halen sürdürüyorlar. 2012 de kapatılması gerekir diye rapor tutulan üniversitemizin bugün geldiği noktayı sizlere özetlemek istiyorum. 8 binden fazla öğrencimiz var, üç yerleşkemiz var, yeni bir yerleşke daha aldık inşallah önümüzde günlerde onu da aktif edeceğiz ve kamuoyu ile paylaşacağız.8 bin öğrencinin yanında beş yüzün üzerinde idari ve akademik personelimiz var. Trabzon’un en güzel yerlerinde yerleşkelerimiz var. Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim yılı içerisinde resmi olarak yüzde otuz altı büyümüştür. Artık Avrasya Üniversitesi kendi imkanları ile varlığını sürdürebilecek duruma gelmiştir.Yani Avrasya Üniversitesi hiç kimseden destek almadan yoluna kendi imkanları ile devam edebilir. Zamanında Avrasya Üniversitesini kapattırıp başka bir üniversite ye devrettirmek isteyenlere cevabımız yüzde otuz altı büyüyerek olmuştur. Geldiğimiz nokta da artık Avrasya Üniversitesi’ni hem Trabzon’a hem de Türkiye’ye mal ettik. Türkiye’nin 81 ilinden öğrencimiz var.Yurt dışından onlarca ülkeden öğrencilerimiz var. 
 

TRABZON’U AYAĞA KALDIRACAK PROJELERİMİZ VAR

Çok önemli projelerimiz var. Eğer Trabzon bizlere destek olursa, ilgili yetkililer destek olursa birkaç tane daha Avrasya ortaya çıkarabilecek durumdayız. Bunların başında bilim köyü projemiz var ve projemiz hazır, eğer önümüz açılırsa bilim köyü projesini 2023’e kadar hizmete sokabiliriz. Bilim köyü projesini hayata sokabilirsek 2 bine yakın insana iş vermiş olacağız. Akademik ve idari personel sayısı 2 bin civarında olacak. İkinci projemiz ise kültür ve sanat merkezi projemizdir. Bu projemizi inşallah 2018 yılı içerisinde tamamlayacağım ve Trabzon’un kültür ve sanat konusundaki ihtiyacını karşılamış olacağız.Pelitli yerleşkemizde yine yeni bir projemiz var oda 2018 yılı sonunda tamamlamış olacağız.Yine önemli bir hastane projemiz var. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültemizi açmak istiyoruz. Yomra Yerleşkemizin projesinde yer alan ek binalarımızı da tamamlayıp hizmete açacağız. Bu saydığım projeler çok önemli projeler. Trabzon’u ayağa kaldıracak projeler ve bunların toplam maliyeti 150 milyon dolar.Tüm hesapları yapılmış hiçbir çıkmazımız yoktur sadece ilgililerin desteği tüm dostlarımızın manevi desteğine ihtiyacımız var. Tüm projelerimiz aktif olduğunda 2 bin 500 akademik ve idari personel bu projeler sonunda Trabzon’da istihdam edilecek. Şu anda Avrasya’nın Trabzon’a ve çevresine sağladığı katkının tam yirmi katına bu katkı çıkacak diye düşünüyorum.

KENDİ ÜNİVERSİTENİZE SAHİP ÇIKIN
Değerli konuklarımız, Avrasya Üniversitesi sizin Üniversiteniz, Trabzon’un üniversitesidir. O yüzden bu üniversiteye sahip çıkmak herkesin görevidir.Allah bize sağlık ve ömür verdiği sürece hiç geri adım atmayacağız bölgemiz ve ülkemiz için mücadele etmeye devam edeceğiz, dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Tiflisten törene katılan heyet tarafından Yıldız’a yağlı boya resmi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Yıldız’da onur konuklarına plaket takdim etti. Gecenin sonunda 7. Yıl pastası hep birlikte kesildi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mazeret bildirerek geceye katılamadı ve TBMM’deki bütçe görüşmeleri nedeniyle Ankara dışına çıkamayan Trabzon milletvekillerinin de katılamadığı geceye diğer bürokratlar büyük ilgi gösterdi.