61SAAT HABER SERVİSİ - Sosyal medyada dolaşan video Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde de gündem oldu.

Bir maske firmasına ait ürünün sıcak su buharına tutulması sonrasında içinden bazı nesnelerin çıkması sonrasında Trabzon’da da merdiven altı maske üretimi olup olmadığı tartışıldı. 

Konuyla ilgili söz alan Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Turgay Şahin, “Turgay Şahin, Burada kapıda maskelerden var. Bizde zaman zaman alıyoruz değişiyoruz. Bunlar standart değil. Kimisinde tel var, kimisinde yok. Çektiğin zaman bazıları kopuyor. Bu pandemiyi fırsat bulup bir takım merdiven altın maske ve dezenfekte imalatçıları türedi. Zabıta birimleri bununla beraber takibi yapılabilir mi? 

Akşam sosyal medyada çok yaygın. Kullanılan bir maskeyi pratisyen doktor su buharı içinde bekletiyor. Beklettikten sonra içinde mikro organizmalar canlanıyor. Kılcal kurtçuklar. Ben bunun uzmanı değilim. Kullanılan elyafmış.. Bu elyafı kalitesizliğinden olduğu söyleniyor. 
Bu aslında çok önemli konu. Bunlar marketlerde de satılıyor. Bu konuda inceleme mi gerekir. İlgili sağlık müdürlüğü ile mi görüşülür?” Diye sordu. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise konuyla ilgili AK Partili Meclis üyesi Fatih Göktaş’a söz verdi. Göktaş, kendisininde videoyu sosyal medyada izlediğine dikkat çekerek, “Onla alakalı olarak zabıta ekiplerimiz marketlerde, denetimleri yapabilir. Ama sosyal medyada görünen şeyi bende izledim. Belediyenin dışında kamu kurumlarının denetlemesi gereken konu. Sağlık Bakanlığı boyutu var. Enteresan şekilde bir durum var. Sıcak suya tuttuktan sonra sağlığa zararlı boyutta bir şeyler çıkıyor. Ne olduğunu bende anlamadım. Bizim dağıtımız maskelerde böyle bir durum söz konusu değil. Dezenfektanlarda lisanslı ürünler. Dışarda merdiven altı satılır mı belki de oluyordur!

Biz malzemeyi halk eğitim üzerinden alıyor. Maske yapacak makineleri almıştık. Onlarda her hangi bir durum yok!” Dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, konunun sağlık açısından önemine dikkat çekerek konuyla ilgili zabıtanın çalışma yapmasını istedi.