Trabzon Fedarasyon Başkanı Haydar Dulkadiroğlu' nun destekleri ile bir çok sosyal sorumluluk projesi de hayata geçti. Trabzon Federasyonu ve Trabzon Umut ve Savaşım Derneği, Feshane Trabzon Günleri etkinliği çerçevesinde kanser ile savaşa ortak destek verdi. Türkiye' de ki tek mamografi üzerine tam donanımlı araç ile Feshane' de hizmet vermiş olan kurum etkinlik süresine sayısız taramayı gerçekleştirdi.

Ayrıca Kızılay ile ortak yürütülen diğer çalışmada ise, 4 gün süre ile Feshane ' de bulunan araçta kan bağışının önemi vurgulanarak ve bağış yapmak isteyenlere hizmet verilmiştir.

Etkinlik süresince İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü' nün destekleri ve Trabzon Hayata Bağış derneği ile yürütülmüş olan diğer bir kampanya ile de organ bağışının önemi vurgulanarak, bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. Organ bağışı yapmak isteyenlere imkân sağlanmıştır.

Yapılmış olan sosyal sorumluluk projelerinin büyük ilgi ve destek görmesi Trabzon Federasyon Başkanı Haydar Dulkadiroğlu'nu ve bütün katılımcıları son derece memnun etti.

Etkinlik süresince düzenlenen küçük organizasyonlarla hem İstanbullular hem de Trabzonlular keyifli vakit geçirmenin yanı sıra doyasıya eğlenme fırsatı da yakalamış oldu.