Trabzon’un en eski okullarından biri olan Sürmene İlçesinde yer alan Hasan Tahsin Kırali İlköğretim Okulu nihayet modern bir binaya kavuşuyor. Yeni okulun yapımı için yapılan araştırmalarda, mevcut okulun bahçesinin Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olmadığı anlaşıldı.  Bunun için ilk olarak 1996 yılında başlatılan istimlak girişimi başarılı olmayınca aradan devreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun girmesiyle 20 yıl sonra başarıya ulaşıldı. 
Arazinin kamulaştırılması için Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu mahkemeye taşırken mahkeme sonucunda 700 bin TL kamulaştırma bedeli çıktı. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığında ödenek istenirken bu noktada Bakan Soylu devreye girdi. Bakan Soylu’nun devreye girmesiyle istimlak bedeli için ödenek kısa sürede çıkarak okulun bahçesi, Milli Eğitim Müdürlüğüne kazandırıldı. 
Sürmene İlçesine yıllardır eğitim ve öğretimde hizmet veren Hasan Tahsin Kırali İlköğretim Okulunu, yalnız bırakmayan Bakan Soylu, yeni yapılacak bina için de girişimlerde bulunarak çok sayıda hayırsever iş adamı ile görüşmeler yaptı. 

Bu noktada yapılan görüşmeler olumlu geçerken ilerleyen günlerde yeni okulun temel atma töreninin yapılması bekleniyor.