TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK Üyesi Süleyman Soylu, "Çok net bir kararlılıkla, planla ve programla terör örgütünün kökünü kurutana kadar bu mücadele devam edecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.
Soylu, 1 Kasım seçimleri sebebiyle ilk seçim çalışması kapsamında baba ocağı Trabzon'un Of ilçesinde muhtarlar ve AK Parti teşkilatı mensupları ile bir araya geldi.
AK Parti hükümeti döneminde ülkenin ekonomisinin kalkındığını, eğitime ayrılan payın artırıldığını belirten Soylu, bugün ülkede eğitime ve sağlığa harcanan payın birinci sıraya geldiğini ifade etti.
Sadece Trabzon'da 500'e yakın teknoloji sınıfı olduğunu, sınıflardaki öğrenci sayısının azaldığını ve öğrencinin öğretmenle buluşma imkanının arttığını anlatan Soylu, ülkedeki üniversite sayısının da 76'dan 193'ya yükseldiğini vurguladı.

Soylu, Türkiye'nin bütün dünyada çok önemli işlere imza attığını, 3-4 yıldır Suriye'den gelenlere kucak açtığını, batıdaki ülkelerin Suriye'deki sorun sebebiyle iki yüzlü davrandığını ve Türkiye'nin bu konudaki iradesi sebebiyle bir noktaya geldiğini ifade ederek, "Türkiye her konuda kendi iradesini ortaya koyabilmektedir" diye konuştu.
Ülkenin 1 Kasım'da yeni bir seçime gideceğini, 7 Haziran'daki seçimlerde ise AK Parti'nin daha önce 2011'de yapılan seçimlere göre 9 puan kaybettiğini anlatan Soylu, "7 Haziran seçimleri sonrası bir siyasi partinin lideri seçimin olduğu akşam 'Kasım ayında seçime gideceğiz' dedi. Ötekisi 'benim kırmızı çizgilerim var' dedi. Bizim ihtiyacımız olan 18 milletvekili idi buna rağmen 13 yıl iktidar olmuş bir siyasi parti olarak hükümet kurmak için milletin kendisine verdiği talimata uyup her siyasi partiye gittik. Ama başka noktalardan dem vurarak meseleyi çamura yatırdılar" dedi.
Soylu, bir çözümsüzlük olması halinde gidilmesi gerekenin halk olduğunu ifade ederek, "Düğümü çözecek olan yine millettir. Yeni hükümeti kuracak olan, bu kararı verecek olan millettir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de tek başına iktidara ihtiyaç olduğunu anlatan Soylu, şu ifadeleri kullandı:
"Eğer tek başına iktidar olmazsa bir hükümet boşluğundan istifade edenler terör bataklığına Türkiye'yi nasıl çekmeye çalışıyor, bunu hep beraber gördük. Türkiye'de ülkemizin istikrarının, huzurunun, sükununun, birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin önemli ölçüde nasıl altüst edilmek istendiğini, ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa nasıl çekilmek istendiğini birlikte izledik. Bir taraftan civan gibi evlatlarımızı şehit ettiler, bir taraftan da 80 milletvekilini kendilerine sanki bağımsız bölge olacak, özerk bir bölge olacak nidaları ile verilmiş bir pey olarak görüp Türkiye'de ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast etmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyeti devletini yok saydılar, milletimizi, kamu düzenini yok saydılar. Zannettiler ki biz istediğimizi istediğimiz şekilde yaparız." 

- Terör örgütüne halk engeli
Yaklaşık 2 ay önce Hakkari, Van ve Ağrı'ya gittiğinde halkın terörden kurtulmak istediğini ve terör örgütü PKK'nın halka nasıl baskı yaptığını gördüklerini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:
"Yüksekova'da PKK bir ailenin bir çocuğunu almaya çalışıyor, anne şiddetle buna karşı çıkıp çocuğunu vermiyor. Sarılıyor, ağlıyor, evi kilitliyor ve çocuk PKK terör örgütünün o baskısına rağmen oraya gitmiyor. Sonra daha büyük bir güçle geliyorlar. Bu sefer kocasının yanında hanımını dağa götürmeye çalışıyorlar. Kadının kocasını etkisiz hale getiriyorlar. Kadını götürürken köyün bütün kadınları direniyorlar ve PKK'lı teröristleri köyden def edip gönderiyorlar. İnsanları baskıyla şiddetle bir şekilde sindirmeye çalışıp orada egemenlik kurmaya, paralel bir devlet yapısı oluşturmaya çalışıyorlardı. Oradaki paralelciler de onlara aynı şekilde yardım edip Türkiye'deki istikrarsızlığı körüklemeye gayret gösteriyorlardı. Zannettiler ki Türkiye bu süreçte vatandaşına karşı ortaya koyduğu şefkati, sevgiyi, sıcaklığı başka bir noktaya götürüp burada emellerini gerçekleştireceklerini sandılar. Ama bizim ve evlatlarımızın kararlılığını bilmiyorlardı. Bizi 1992'deki, 1994'deki, 1995'teki Türkiye ile karıştırdılar. Her attığımız bombanın hesabını yapan, ekonomik krizler içindeki Türkiye ile bizi karıştırdılar. Ama Türkiye'nin gücünü, milletimizin kararlığını bugün net şekilde gördüler."

- Çözüm Süreci
Soylu, "Çözüm Süreci'ni niçin ortaya koyduklarının ve bunlara neden bu kadar yüz verdiklerinin" kendilerine sorulduğunu ifade ederek, "Biz onlara yüz vermedik. Biz milletimizin hangi ferdi olursa olsun etnik kökenine, siyasi düşüncesine bakmadan bu ülkede her vatandaşın kendi hürriyetini sağlama konusunda bir iradeyi ortaya koyduk" dedi.
Soylu, İran sınırına kadar PKK'nın bütün kamplarını tarumar ettiklerini vurgulayarak, "Siz bizim diyanetimizi kapatamazsınız ama biz sizin Kandil'inizi söndürürüz dedim. Bir hatırlatmada bulunmuştum. Yapmayın, etmeyin, çizmeyi aşıyorsunuz, Türkiye'nin, bu milletin sabrını taşırmayın dedim. Çok net bir kararlılıkla, planla ve programla terör örgütünün kökünü kurutana kadar bu mücadele devam edecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. 1990'lı yıllarda olduğu gibi değil. İnsansız hava uçakları herşeyi görüyorlar teröristleri etkisiz hale getiriyorlar. Sınırlarımızın dışında kurdukları kampları da bir daha tekrar yapamayacakları şekilde tamamen ortadan kaldırıyoruz. Hiç kimseden çekindiğimiz yok. Ülkemizin birliğine, beraberliğini eğer kastedilmişse yapacağımız bu kastı sonuna kadar bitirmektir ve bugün Türkiye bunu yapıyor"

Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların da devletin ortaya koyduğu bu kararlılığı takdir ettiğini belirten Soylu, "PKK'yı bitireceğiz. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın" dedi.
İlçede esnaf ziyaretinde bulunan Soylu, okulların açılması sebebiyle ilçede Of Anadolu Lisesini de ziyaret edip öğrencilere başarı diledi.