Soylu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığınca parti binasında düzenlenen, “2. Hep Beraber El Ele Gönül Gönüle İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, AK Parti iktidarı döneminde ekonomi, sağlık, eğitim ve ulaşımda geldiği noktaya ilişkin bilgi verdi.

 “Ülkenin bir bölümünde insanlar kendi düşüncelerini ifade etmekten, ‘ben AK Partiliyim’ demekten ürküyorlar ve korkuyorlar” diyen Soylu, şöyle devam etti:

 “Güneydoğu’da bir terör örgütü bunları neredeyse sindirmiş, insanlarımızı kendi ifadelerini, düşüncelerini, siyasi duruşlarını ortaya koymaktan maalesef men etmiştir. Zannetmeyin geçmişte Türkiye’nin tablosu farklıydı. Bu ülkede vesayet insanlarımızı aynı kategori içine koymuştu. Siz başkaldırdınız ve öyle bir başkaldırdınız ki Türkiye’ye 21. asrın başından itibaren büyük bir dönüşüm değişim yaşattınız, çağ atlattınız, yeni bir çağ açtınız.”

 Soylu, üç yıldır AK Parti’nin içinde olduğunu anımsatarak, “Kendimi tanımlarken diyorum ki üç yıldır survivordayım. Hakikaten öyledir. Bir taraftan Gezi olayları, bir taraftan 17-25 Aralık, bir taraftan 6-7 Ekim, bir taraftan yerel seçimler, bir taraftan genel seçimler, bir taraftan Cumhurbaşkanlığı seçimleri… Üç yıldır yattığımız yeri bilmiyoruz” diye konuştu.


 Soylu, 7 Haziran seçimlerinde içeriden ve dışarıdan herkesin karşılarında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu millet AK Parti’ye yüzde 41 civarında oy vererek, bir tek şey söyledi, ‘siz Türkiye’nin omurgasısınız, sizsiz Türkiye düşünmüyorum.’ 3,5 aydır hep dönüp kendimize baktık. Bu süre içinde hükümet de kurmaya çalıştık, bunda sonuna kadar da samimiydik çünkü milletimiz bize tek başına iktidar vermedi. Milletimiz bize, ‘evet bir siyasi parti ile beraber koalisyon oluşturabilirsin ama sensiz bir şeyi de kabul etmiyorum’ mesajını verdi.”

 Soylu, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan düğümü milletin çözeceğini anlatarak, “Bu düğümü millet çözecek ama bu düğümü çözerken neler olacağını milletimizle paylaşması gereken bizleriz. Geçen seçimde çok iyi bir çalışma yapıldı ama bu seçimde çok daha iyi bir çalışma yapmakla mükellefiz. Bilmenizi istiyorum ki Türkiye’de büyük değişimleri, sessiz devrimleri yapan AK Parti, bir terör örgütünün hakkından değil, bir çok terör örgütünün hakkından gelebilecek kadar büyük ve güçlü iradeye sahiptir. Bu güçlü irade milletin mayasında mevcuttur” dedi.


 Partililere, “Güneydoğu’daki seçimde de hiçbir endişeniz olmasın” diye seslenen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 Haziran’da istedikleri baskıyı ortaya koyan, milletimizi yazmış oldukları mektuplarla tehdit etmeye çalışan, onları sözde mahkemeye getirerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde paralel bir yapı oluşturmaya çalışanlara karşı nasıl bir tavır ortaya koyduğumuz bugün net bir şekilde görülmektedir ve bilinmektedir. Bizim etrafımızdaki herkese bu büyük mücadelenin akamete uğramaması için bu büyük mücadelenin birileri tarafından kesilmemesi için Türkiye’nin büyümesinin bir şekilde engellenmemesi için ve AK Parti’nin bu tecrübesinin, bilgisinin, heyecanının devam edebilmesi için hep beraber 1 Kasım’da sandık başında Türkiye’nin yarınına, birliğine, beraberliğine, geleceğine hep birlikte adım atmalıyız.”

 Soylu, bugün de Kundurucılar Esnafını ziyaret ederek kendilerinden destek istedi, daha sonra ise belediye meclis üyeleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.