61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Trabzon Yomra İlçesi 6. Olağan Kongresi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı. Yomra İlçesinde Dursun Şahin Düğün Salonunda yapılan kongreye Bakan Soylu’nun yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ardnan Günnar ile Salih Cora ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Arsin Belediye Başkanı Recep Çebi ile ilçe başkanları ve partililer katıldı. 
Avni Adanur Başkanlığında tek listeyle gidilen kongrede ilk olarak Yomra İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan konuştu. Pehlivan, “Yomra birlik beraberliği kesinlikle bozmaz. Hiçbir zaman ayrıştırmanın yanında olmayalım. Birleştirmenin yanında olalım. Küskünleri de kazandırmaya çalışalım. Küskün kesinlikle yaratmayalım” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise kısa bir teşekkür konuşması yaptı. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe tehlike ne taraftan gelirse gelsin hiç önemli değildir. Her türlü tehlikenin üstesinden gelecek güce sahibiz. 
Dünyada haksızlıklara karşı dik duran liderimiz var” dedi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Ülke olarak küresel güçlerin ve üst aklın sadırıları ile karşı karşıya kaldığımız bugünlerde hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşmekte. Seçimlerde partimizin oy oranını yükseltmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Ülkemizin düşmanları dün olduğu gibi bugün de saldırılarını sürdürmekte” dedi. 
Bakan Soylu ise özetle şu şekilde konuştu: 

“Türkiye ters kelepçe vurulacak ülke değildir. Bunu yaptırmayız. 
15 Temmuz gecesi bütün dünyaya gösterdik. F16’lara, Tanklara karşı bu millet bunu çıplak elleriyle gösterdi. Trabzon Meydanında, Ağrı, Muş Meydanında on günlerce gösterdi. Bu milleti anlamayanlar, tanımıyanlara buradan mesajımız var. Bu ülke büyük ülke olacak. Zengin ülke olacak. Bu ülke demokrasinin nasıl olduğunu gösterecek. Bu ülke dünyanın 10 büyük ülkesinden biri olacak. Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin, kimle bir araya gelirseniz gelin. 
40 yıldır PKK terörü ile durdurmak istediler. Beceremediler. Hatta baktılar Türkiye terör örgütünü bitirmeye kararlı şimdi ona yeni rota çizdiler. 

Rakka’yı, Mümbiç, İdlip’i duyuyorsunuz. Eskiden bunları duyuyor muydunuz? Hayır. Kandil nerede? Çk mu uzaktı. Haritayı hep beraber gözümüzün önüne getirelim. Türkiye’nin en alt sağ köşesinde. Demir saydığım yerler nerede.? Güney Sınırımızın akdeniz tarafında. Neden buralara PKK sözde komutan ve idareciler atıyor. Müttefikimiz dediğimiz Amerika, burada paraan şirket kurup PKK’nın şubesi YPG’ye ağır silahlar veriyor. Hani PKK ile savaşılıyordu. Nasıl oluyor da PKK ile DAEŞ anlaşıyor. 
Hepsinin tiyatro olduğunu kuklacılar elinde kukla olduğunu, Rakka’da PKK ile DAEŞ,  anlaşma yaparak kuzu kuzu bir birlerini nasıl salıverdiklerini görünce bütün dünya anladı. 
Türkiye’nin Ortadoğu ile bağlantısını kesmek için Güney Sınırına PKK ile koli bandı çekmek istiyorlar. Amerika’da bulunan o çadır mahkemelerinde zorla tehditle itirafçı yaptıklar…

 Bir çete, Amerikan halkıyla dünyayı düşmanlaştırmaktadır. Bu işlerde harcadıkları paralarını zamanlarını boşa harcamaktadırlar. PKK’da, FETÖ ekonomik ömürlerini tamammıştır. Türkiye’nin karşısında mağlubiyete uğramışlardır. Artık bunlarla iş tutmanın, beslemenin yatırım yapmanın sağlayacağı her hangi bir faydası yoktur. Türkiye’yi bunlarla tehdit edip aba altında sopa göstermek… 
Türkiye gibi zengin bir ülkeyi böyle bir çetenin aklıyla karşıya almak akıl tutulmasının ta kendisidir… 
PKK bu ülkede 40 yıldır bir çakıl taşı koparabilmiş değildir”

KILIÇRDAROĞLU’NA SERT ELEŞTİRİLER… 
Bakan Soylu, “Bugün CHP, FETÖ ile siyasi kar ortağı olmuştur. Dün siyaseti kasetle kirlettiler. Bugün de yalan yanlış dekontlarla kirletmeye çalışıyorlar. Böyle yalan yanlış belgelerle bu ülkede seçilmiş belgeler astılar. Yıllar sonra kalktılar Kılıçdaroğlu, inanmadığı halde Adnan Menderes’in mezarına gitti, “Biz de üzüldük” dedi. Ama kaç yıl sonra. Samimiyetle değil sadece göz boyamak için. Asla bu milletten, siyasetten özür dilemediler. Bu ortaklığın hem geçmişle hem de bugün bağlantısı ardır. Bu ortaklığın önümüzde ki günlerde yapılacak CHP’nin Şubat Kurultayı ile ilgili vardır. 
Her seçimi kaybeden, ama kurultayı kaybetmeyen Genel Başkan seçim zaferinden konuşacak hali yok ya. 
Bu bir siyasettir. Bu siyaset anlayışına bu ülke satılmaz, bu vatan satılmaz..
Hiç biri önemli değil. Demirden korkan trene binmez.. 
Yok dışarıda, bankalarda hesaplar var. Şimdi dönüyor diyor ki Ticari İlişkiler böyle olmaz. 
Be utanmaz adam, Türkiye’nin bunca sıkıntısı varken, acaba ben içerde nasıl çelme takarım anlayışı içinde olacağına bir kere milli ol, bir kere bu ülkenin siyasetinden yana ol, bir kere maşa olmaz, bir kere adam ol, şu ay yıldızlı bayrağın emrinde ol. 
Düzenbaz.. Elinde kağıtlar. Kağıtlar ortaya çıkıyor lafı hemen değiştiriyorlar. 

AK Parti’yi, Türkiye’nin bugün geldiği noktayı farklı zannetti. 
Zannet ki her zaman bu iş tutacak. 
Hadi ABD Tayyip Erdoğan'ı tanımıyor, etrafta ki diğer ülkeler tanımıyor, sen yıllardır yeniliyorsun niye tanımıyor… 
Türkiye üzerinde oynanan bütün oyunları bizi ülkemiz bertaraf etmiştir” dedi.